Nakon smrti sinu ostavila 100 dinara, a unuci KUĆU: Imala je jak RAZLOG, a njegova reakcija sve zgrozila

Ispovijesti

Nakon smrti sinu ostavila 100 dinara, a unuci KUĆU: Imala je jak RAZLOG, a njegova reakcija sve zgrozila

Jedna žena se našla u teškoj moralnoj dilemi nakon što joj je baka preminula i ostavila joj sve što je imala u testamentu.

Iako ovo nije neuobičajeno za baku i deku, ženu su snašli problemi sa ocem nakon što je njena baka ostavila sve što je imala njoj, a svom sinu nijedan jedini dolar, jer je napustio porodicu zbog druge žene, kada je njegova ćerka imala samo 13 godina.

– Kada sam imala 13 godina, moja majka je saznala da moj otac ima aferu zbog čega nas je napustio i otišao drugoj ženi koja je zatrudnela s njim. Moj tata je tada priznao da je zaljubljen u drugu ženu i da želi da napusti moju majku – napisala je žena na Redditu.

– Pošto smo se preselili u drugu državu sa ocem zbog posla, moja majka nije imala porodicu ovde, tako da je njoj to palo jako teško. Otac nas je napustio kao lošu naviku, ali pokušao je da zadrži vezu sa mnom. Bilo mi je jako teško da razumem to kao trinaestogodišnjakinja. Ako me nije želeo, nije mi ni trebao, tako da smo moja majka i ja same krenule dalje. Jedini način na koji smo mogli da nastavimo je bio uz pomoć moje bake, očeve majke. Uvek nas je volela i bila je zgrožena onim što nam je njen sin uradio. On je prestao da se viđa i sa njom – dodala je ona.

Tokom godina, devojčica (sada već žena) i njena mama su se sve više zbližile sa bakom, često zajedno provodile posebne prilike i praznike, dok njenog tate nigde nije bilo. Nažalost, baku su sustigle godine i dobila je rak debelog creva, sa metastazama. Njena smrt je bila brza. U roku od nekoliko meseci već je bila u bolnici – nastavila je žena.

– Nekoliko dana pre nego što je baka umrla, zamolila me je da pozovem njenog sina da dođe da je vidi jer je znala da nema još mnogo vremena. Bio je kod nje samo nekoliko puta otkako se razbolela. Kada je došao, ponašao se kao da sam mu neka poznanica. Baka ga je zamolila da dođe opet sutra, ali je rekao da će svratiti za nekoliko dana. Prošla su 4 dana, a on nije dolazio uprkos mojim pozivima i porukama koje sam mu slala. To je bio težak period. Nedostaje mi svaki dan sa bakom. Ona je bila moj anđeo čuvar većim delom mog života i znam da i dalje pazi na mene.

Nakon sahrane i svega što se dogodilo, ženu i njenu mamu je kontaktirao advokat njene bake, koji je otkrio da je ona, u stvari, naslednica svega. Njena kuća i 200.000 dolara (oko 20 miliona dinara) bilo je na njeno ime u testamentu.

– Nisam imala pojma da je to uradila, ali u testamentu je bila njena napomena koja je glasila: “Vrediš toga, voli te baka”. Ona je neverovatna – dodala je devojka. U svom testamentu, ostavila je mom ocu tačno 1 dolar (oko 100 dinara) kao deo njegovog nasledstva. Kada je to saznao, svaki dan me je uznemiravao zahtevajući da mu dam “njegovu kuću i njegov novac”. Njegova nova žena i sin su mi dosta slali poruke, a njegov sin je čak pisao na društvenim mrežama da sam izmanipulisala baku i uzela joj sve.

Na kraju, otac se ovoj ženi izvinio zbog svog ponašanja i objasnio da je bio pod velikim stresom jer je u dugovima i očekivao je da mu majka pomogne da pokrije račune i da njegovom sinu plati koledž, zbog čega se oseća loše i postavlja pitanje zašto ravnopravno nije podelila novac.

– Razmišljala sam mnogo o tome i mislim da neću ništa da delim sa njim jer bih ispala kreten, a na drugu ruku ko ga j**e – zaključila je žena.(objektiv.rs)