JEDNA ŠOLJA DNEVNO POMAŽE KOD GRČEVA U STOMAKU, NADUVENOSTI I RAZDRAŽLJIVOSTI: Ublažite simptome PMS-a sa ovim čajem!

Zdravlje

JEDNA ŠOLJA DNEVNO POMAŽE KOD GRČEVA U STOMAKU, NADUVENOSTI I RAZDRAŽLJIVOSTI: Ublažite simptome PMS-a sa ovim čajem!

Mnoge žene pate od PMS-a to jest predmensturalnog sindroma. Nije u pitanju oboljenje, već hormonalno stanje. Upravo disbalans hormona utiče na pojavu određenih simptoma koji su individualni, a u najčešće spadaju promena raspoloženja, razdražljivost, grčevi u stomaku, naduvenost, bezvoljnost, umor, problemi sa snom, glavobolja…

PMS tegobe se mogu razlikovati iz mjeseca u mjesec, ali i tokom života. Neke žene sa godinama imaju izraženije simptome, a drugima oni postaju blaži. Mogu se javiti u sredini menstrualnog ciklusa ili nekoliko dana pre samog menstrualnog krvarenja.

Ako i vi patite od PMS-a, probajte da redovno pijete umirujući čaj od mješavine ljekovitog bilja koji će vam pomoći da postignete hormonalni balans. Možete ga piti nekoliko dana prije ciklusa ili svakodnevno, kao preventivni tretman. Ipak, preporučuje se da se prije upotrebe konsultujete sa svojim ljekarom, posebno ako pokušavate da ostanete trudni ili dojite.

Sastojci:

1/3 šolje cvjetova crvene djeteline
1/3 šolje lista maline
1 štapić korjena sladića, izlomljenog na nekoliko delova ili 1 kesica čaja od sladića
1/3 šolje korjena maslačka
1 kašika narendanog đumbira
Napunite bokal začinskim biljem, zatim sipajte proključalu vodu, promiješajte i ostavite poklopljeno da odstoji pola sata. Procijedite i pijte.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)