Talentovana Tanja (22) izgovorila DVE REČI, legla na krevet i UMRLA: Reči njene majke teraju suze na oči

Svijet

Talentovana Tanja (22) izgovorila DVE REČI, legla na krevet i UMRLA: Reči njene majke teraju suze na oči

Gejmerka je iznenada preminula dok je igrala igricu na konzoli

Poluprofesionalna gejmerka iz Velike Britanije, koja je takođe bila na audiciji za “Iks Faktor”, iznenada je preminula dok je igrala igricu sa prijateljima do kasno u noć, prenosi Dejli mejl.

Natanja Bruk (23), poznata kao Tanja, umrla je igrajući u sobi za virtuelnu realnost. Ona je inače ostajala budna najmanje do 2 sata ujutru u svojoj kući i pila votku i koka-kolu.

Sledećeg jutra njena majka, Dženi Bruk, našla je bez svesti u krevetu. Mislila je da spava, ali nekoliko sati kasnije, kada se vratila i zatekla ćerku u istom položaju, znala je da nešto nije u redu, utvrđeno je tokom istrage.

Majka je pokušala reanimaciju i pozvala hitnu pomoć, ali su je bolničari proglasili mrtvom na licu mesta.

Tokom istrage je takođe utvrđeno da je Tanja bila strastvena gejmerka i igrala u poluprofesionalnom gejming timu, na solidnom nivou. Pored video igara strast joj je bilo i pevanje, pa se zato pojavljivala u emisijama poput “Iks Faktora”.

Mrtvozornik Bina Patel je zaklučila da je Tanja pila votku i koka-kolu u trenutku smrti, a majka ju je poslednji put videla oko 2 sata ujutru.

Dženi je rekla kako se Tanjini prijatelji, koji su bili sa njom onlajn, sećaju da je iznenada rekla „uh, osećam se…“, a zatim je usledila tišina.

Imala je istoriju napada, uključujući epilepsiju u detinjstvu od svoje šeste godine. Zbog toga je kao mala često bila u opasnosti, a majka ju je u nekoliko navrata spasila od povreda.

Obdukcija nije otkrila abnormalnosti ni u jednom od Tanjinih vitalnih organa, tako da nije utvrđen tačan uzrok smrti. Zaključak je bio da je smrt devojke najverovatnije povezana sa epilepsijom.

– Tanji smo uvek govorili da je njena epilepsija dijagnoza, a ne izgovor da ništa ne preduzme i tako je živela svoj život. Ona je promenila živote ljudi bez obzira da li je podsticala ljude da pevaju ili im mamila osmehe – rekla je skrhana majka.

Dženi ipak nalazi utehu u tome što joj ćerka nije patila.

-Bilo je kao da se ugasio prekidač za svetlo. To mi donosi malo mira jer znam da je nije bolelo jer bi to neko čuo. Osećam zjapeću rupu u sebi i nedostaje mi jer je bila blještavo svetlo mog života – rekla je majka. (objektiv.rs)