Devojčica šetala sa majkom i odjednom PALA na trotoar: Kad su shvatili šta se desilo, već je bio PREKASNO

Svijet

Devojčica šetala sa majkom i odjednom PALA na trotoar: Kad su shvatili šta se desilo, već je bio PREKASNO

Devojčici nije bilo spasa

Osmogodišnju devojčicu pogodio je i ubio zalutali metak dok je šetala sa svojom majkom u jednoj ulici u Čikagu u subotu popodne, navodi se u izveštajima.

Melisa Ortega je pogođena u glavu jednim od nekoliko metaka koje je osumnjičeni muškarac ispalio prema 26-godišnjem poznatom članu bande u blizini raskrsnice 26. ulice u blizini Pulaski Rouda u Litl Vilidžu nešto pre 15 časova, izvestio je Čikago San Tajms.

Devojčica je prebačena u lokalnu bolnicu i proglašena mrtvom, a meta koja je ciljano pogođena u pucnjavi, u kritičnom je stanju.

Svedok Oskar Gevara rekao je za CBS Čikago da je čuo brojne pucnjeve pre nego što je devojčici pritekao u pomoć.

– Devojčica je odjednom pala, a izbezumljena majka dozviala je pomoć. Niko nije znao šta se dešava dok nismo začuli još nekoliko pucnjeva. Imao sam pokrivač i stavili smo ga preko nje da bi se zagrejala, ali ništa nismo mogli da uradimo – rekao je Gevara.

On je kazao da ga je najviše pogodio prizor kada je devojčica pokušala da ustane, pošto verovatno ni ona nije bila svesna šta se desilo.

– U jednom trenutku je pokušala da ustane i to je bilo najteže videti. Pokušala je da ustane i kao da je pogledala okolo i ponovo je legla – dodao je Gevara.

Istražitelji su sa lica mesta pronašli 13 čaura, navodi se u policijskom izveštaju do kojeg je došao San Tajms.

Kako se navodi na stranici GoFundMe, devojčica i njena majka su emigrirale iz Meksika u avgustu prošle godine.

– Obe su bile uzbuđene što su započele novi život u Čikagu i izgradile svoj američki san – napisao je administrator stranice. (objektiv.rs)