ZELENA LIMUNADA OPORAVLJA JETRU, OBARA PRITISAK I TOPI KILOGRAME: Napitak koji čisti cijeli organizam, evo kako treba se pije (RECEPT)

Zdravlje

ZELENA LIMUNADA OPORAVLJA JETRU, OBARA PRITISAK I TOPI KILOGRAME: Napitak koji čisti cijeli organizam, evo kako treba se pije (RECEPT)

Ovim napitkom ćete preporoditi organizam

Ako planirate da očistite tijelo od nakupljenih toksina i naravite reset tela i jednostavno dobijete više energije i osjećate se bolje, ovaj napitak je baš za vas.

Limunada je mnogima omiljeno ljetno piće, osvježava i vrlo je ukusno, ali kada joj dodate i algu spirulinu dobijate i savršen napitak za preporod cijelog organizma. Baš zbog spiruline, ovaj napitak ima zelenu boju, dok ukus ostaje nepromijenjen.

Zelena limunada će očistiti telo od toksina, očistiti jetru i sniziti holesterol. Pomaže kod nadutosti, gasova i aerofagije (nesvjesno gutanje vazduha tokom jela), pa i kod problema sa kožom. Reguliše rad probavnog traktva, a na taj način i ubrzava metabolizam što dovodi i do gubitka kilograma.

Zelena limunada sa spirulinom je otkačena i drugačija verzija limunade. Probajte, guštajte i uživajte u benefitima obogaćene limunade proteinima i B kompleksom!

Eritritol je popularna zamjena za šećer. To je šećerni al*ohol, a dobiva se fermentacijom šećera iz kukuruze. Vrlo je lako probavljiv te se potpuno razgrađuje. Može se sa njime kuhati i pripremati slatko, ali se ne koristi za pečenje hljeba radi kvasca. Savetuje se dnevno do jedan gram po kilogramu odrasle osobe.

Spirulina je modrozelena alga koju se smatra jednim od najstarijih organizama na zemlji. Raste u morskoj vodi, slatkoj vodi i slatkovodnim izvorima.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)