Kupio sinu zdravi NAPITAK, pa ga umalo UBIO: Vratio se u prodavnicu i napravio opaku dramu

Svijet

Kupio sinu zdravi NAPITAK, pa ga umalo UBIO: Vratio se u prodavnicu i napravio opaku dramu

Otac iz Konektikata optužen je za nasilno ponašanje i vređanje na rasnoj osnovi radniku u prodavnici smutija, nakon što je njegov sin navodno doživeo alergijsku reakciju, saopštila je policija.

Džejms Ajnako (48) uhapšen je i optužen za zločin iz mržnje nakon divlje scene u radnji u Ferfildu nešto pre 14:30.

Haos je počeo kada se Ajnako vratio kući sa posal i sinu kupio smuti koji je navodno imao tragove kikirikija, što je izazvalo alergijsku reakciju nakon čega mu je sin završio u bolnici.

Ogorčeni otac se vratio u Robeks radnju, urlao na radnike, tražeći da se zna ko je napravio smuti koji sadrži alergen, a nakon psovki, Ajnako je navodno bacio piće na zaposlenog i prokomentarisao “imigracioni status drugog radnika”, rekli su policajci, prenosi Njujork post.

Takođe je navodno pokušao da upadne u prostor namenjen isključivo osoblju radnje.

Otac je pobegao iz prodavnice pre dolaska policije, ali je kasnije uhapšen.

Policiji je rekao da je sve uradio u besu jer je bio revoltiran i uznemiren zbog teške alergijske reakcije svog sina, navodi se u izveštaju.

Zaposleni su rekli istražiteljima da je Ajnako tražio smuti bez putera od kikirikija, ali nije rekao da je razlog alergija, pa je osoba koja pravi napitak slučajno ili ne stavila tragove putera.

Ajnako je optužen za krivična dela zastrašivanje zasnovano na netrpeljivosti ili pristrasnosti, kao i kršenje javnog reda i mira.(objektiv.rs)