Beskućnik ušao u avion iz URNEBESNOG razloga: Nije hteo da leti, a onda je ŠOKIRAO policiju

Zanimljivosti

Beskućnik ušao u avion iz URNEBESNOG razloga: Nije hteo da leti, a onda je ŠOKIRAO policiju

Predstavio se kao novi radnik, u šta mu niko nije poverovao

Beskućnik Martin Rudžki (35) ušunjao se u avion da “popuši cigaretu i popije pivo”, ali je isskočio pre nego što je avion poleteo.

On je na saslušanju u policiji rekao da je mislio “da je kul da uskoči u avion kroz prtljažni prostor”, ali je kasnije kazao da se bori sa svojim mentalnim zdravljem i da je “imao loš dan”, prenosi Manchester evening news.

Prekršajni sud u Mančesteru čuo je kako je Rudžki u vreme incidenta pet nedelja spavao kao beskućnik na aerodromu u Mančesteru.

On je 11. decembra kada ugledao avion kompanije “Virgin Atlantic”, a pošto je kupio pivo, preskočio je ogradu aerodromskog hotela i ušao u avion kroz prtljažnik.

Beskućnik je, kako je naveo, “istražio područje”, ali se uspaničio kada je član osoblja, koji nije imao pojma da je uljez unutra, uklonio stepenice.

Tom prilikom je iskočio iz aviona, a obezbeđenje ga je zateklo kako korača nedozvoljenom zonom aerodroma i da jako zaudara na alkohol.

– Rekao je da je zaposlen na aerodromu, ali mu obezbeđenje nije poverovalo. Pozvali su policiju, nakon čega je ispričao šta se dogodilo i kako je dospeo u avion – rekla je Tina Kunane iz tužilaštva.

Govoreći sa optuženičke klupe, Martin Rudžki je rekao da je njegovo mentalno zdravlje u to vreme bilo “u lošem stanju” i da “nije imao na umu ništa loše”.

– Samo sam iz radoznalosti hteo sam da vidim avion, popušim cigaretu i popijem pivo. Žao mi je. Bio sam zaista miran, rekao sam policiji da sam imao loš dan. Od tada sam se poboljšao, počeo sam da učim italijanski i možda ću sledeće godine magistrirati – kazao je Rudžki.

Sud ga je kaznio sa oko 200 funti, a takođe mu ej izrečena zabrana prilaska aerodromu na dve godine, osim ukoliko ima valdinu kartu za putovanje. (objektiv.rs)