Bila je žena, pa postala muškarac, a onda se desio novi PREOKRET

Ispovijesti

Bila je žena, pa postala muškarac, a onda se desio novi PREOKRET

Neodlučnost je jednoj transrodnoj osobi stvorila veliki problem

Isa Ismail (26) radi kao frizer u Detroitu u SAD i tu ništa ne bi bilo čudno da se u muškom telu ne krije žena. Sa 19 godina je prošla kroz transformaciju, objavila da je transrodna osoba i počela da se navikava na ulogu muškarca.

Uzimala je testosteron šest godina, što joj je promenilo telo, pa je počela da liči na muškarca. Počele su da joj rastu dlake po licu, glas je postao grublji, mišići izraženiji, salo sa bokova je nestalo kao i menstruacije. Gr*di je uklonila hirurški.

Ali crv sumnje se uvukao u nju i poželela je ponovo da bude žena jer nije se više osećala ugodno u telu muškarca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A L I A / I S S A (@aliaxismail)

Pala je u depresiju, pa krenula u ponovnu transformaciju, nazad u ženu. Prestala je da pije testosteron i sada čeka da poprimi ženstvenija obiležja.

Živela je kao normalna, pomalo muškobanjasta devojčica sve do 12. godine, a onda je tokom puberteta “procvetala”. Postala je ‘hiper-ženstvena’ i do 19 godine je radila sve što su radile i njene vršnjakinje, od zabavljanja sa momcima do šminkanja.

Tada je prestala da bude zadovoljna ulogom žene pa je porodici saopštila da je transrodna osoba i krenula sa tranzicijom u muškarca. Sreća je kratko trajala. Počele su po glavi da joj se mota misli o tome kako će morati da uzima hormonsku terapiju do kraja života.

– Nakon prvobitnog šoka, osetila sam olakšanje, iako nikad od sebe nisam očekivala da ću se vratiti na staro – rekla je.

Izašla je, kaže, sa svojom pričom u javnost kako bi podstakla druge ljude, koji se bore sa svojim rodnim identitetom, da dobro razmisle pre promene pola.

– Samo zato što hormoni nisu bili životni put za mene, ne znači da nisu za neku drugu osobu. Najbolji savet koji vam mogu dati o tranziciji ili detranziciji je istinski slušati sebe i slediti svoju intuiciju, srce, onaj osećaj u dubini duše. To će vam zaista pružiti sve znakove koji su vam potrebni. Želim da pomognem transrodnim osobama da se osećaju ugodno u svom identitetu i, takođe, želim im pomoći da se osećaju ugodno čak i kada ispituju svoj identitet – rekla je. (objektiv.rs)