Danijel sa suprugom odleteo u potok i ubio TROJE DECE: Zatvora su ih spasle srceparajuće molbe preživelih

Svijet

Danijel sa suprugom odleteo u potok i ubio TROJE DECE: Zatvora su ih spasle srceparajuće molbe preživelih

Par koji je svojim porodičnim automobilom uleteo u reku, što je dovelo do smrti troje dece, pošteđen je zatvora nakon što su ih preživela deca molila da se vrate kući.

Danijel Rolings (38) i Lejsi Rolings (34) iz Arizone (SAD), namerno su odvezli svoj kamionet sa decom u reku, što je dovelo do tragične smrti dvoje njihove dece, kao i njihove nećake.

Danijel, koji je vozio, osuđen je u četvrtak na pet godina uslovno, dok je majka Lejsi osuđena na četiri godine.

Izbegli su zatvor nakon što je sudija Timoti Rajt saslušao razorne molbe njihove druge dece koja su uspela nekim čudom da se spasu iz vozila.

Par je krivično optužen nakon što su svojim kamionetom sišli u reku neposredno nakon Dana zahvalnosti 2019. godine, uprkos tome što su postojali znakovi i barikade koje upozoravaju vozače da ne prilaze Tonto Kriku.

Vozilo je ubrzo preplavila voda, nakon čega su supružnici i četvoro njihove dece pobegli, dok su se ostala deca Kolbi (5) i Vila (6) i njihova nećakinja Ostin (5) udavila.

Danijel Rolings se izjasnio krivim za optužbe za ubistvo iz nehata i zlostavljanje dece, dok se njegova supruga izjasnila krivom za optužbe za zlostavljanje dece, prenosi Njujork post.

Majka je rekla sudu da njena porodica još pokušava da se oporavi od razornog incidenta i moli sudiju da “porodica bude na okupu”.

Neli (12) i Dalan Rolings (13), pitali su sudiju da li će njihovi roditelji moći da ostanu kod kuće kako bi nastavili da ih odgajaju.

– Volimo sve u vezi sa svojim roditeljima. Naš život ne bi bio isti bez njih – izjavili su brat i sestra pred sudom.

Sudija je verovao da bi slanje para u zatvor moglo imati štetan uticaj na njihovu preživelu decu i decu dva rođaka.

Rajt je rekao da smatra da se par kaje zbog svojih postupaka i primetio je nedostatak kriminalne istorije kada je doneo odluku.

– Ovo četvoro dece nema nikakvu krivicu u ovom slučaju, ali oni nose teret – rekao je Rajt na sudu.

Prijavljeno je da su roditelji nekoliko puta bezbedno prošli kroz Tonto Krik sa svojom decom. Ali kada su se vraćali iz kuće člana porodice, njihov kamionet se zaglavio u poplavnoj vodi.

Branilac Rolingsa rekao je sudu da je par pogrešno procenio potencijalne opasnosti prilikom ulaska u potok.

Ostinova majka, Loren Džonston, rekla je da je oprostila Danijelu i Lejsi nakon incidenta u kojem je njena ćerka umrla i takođe je zatražila od sudije da ih drži podalje od zatvora.(objektiv.rs)