EVO KAKO DA SPREČITE DA VAM MAGLE PROZORI: Potrebna vam je OVA PROSTA stvar

Zanimljivosti

EVO KAKO DA SPREČITE DA VAM MAGLE PROZORI: Potrebna vam je OVA PROSTA stvar

Ako se vlaga na vašim prozorima često pojavljuje, to vremenom može da dovede do stvaranja buđi u prostorijama

Tokom zime, kada uključujemo grejanje u stanovima, često se događa da se na staklima prozora pojave kapljice vode, odnosno kondenzovana para.

Jednostavno, kad vlaga u vazduhu dođe do hladnog stakla pretvori se kapi, a da biste se rešili ove situacije potreban vam je jedan vrlo jednostavan trik.

Ako se vlaga na vašim prozorima pojavljuje često, to može da dovede stvaranja vlage i u prostorijama i buđi oko prozora, pa čak i po zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja.

Jedna korisnica Facebooka koja se potpisuje kao gospođa Hinh postavila je pitanje na ovoj društvenoj mreži kako da se oslobodite vlage sa prozora.

– Takve kapljice nakupljaju se na svakom prozoru u mom stanu i mislim da je to dugoročno loše za naše zdravlje, jer se stvara buđ od vlage – napisala je ova žena o svom problemu.

Ubrzo je dobila konkretan odgovor jedne korisnice ove društvene mreže:

– U staru čarapu ili platnenu kesicu sipajte malo peska koji se koristi za mačji wc i postavite na prozorsku dasku. Rešenje je jeftino i možete ga koristiti godinama, a zaista pomaže – odgovorila je žena koja se predstavila kao Linda.

Pesak upija vlagu, pa se ona neće pojavljivati na prozorima, što omogućava da se spreči i pojava buđi. (espreso.co.rs)