Lepu Kseniju ubio MUŽ Aleksandar, pa šest meseci lagao sve da je živa: Razradio je pakleni PLAN

Svijet

Lepu Kseniju ubio MUŽ Aleksandar, pa šest meseci lagao sve da je živa: Razradio je pakleni PLAN

Aleksandar Popov, zamenik šefa odeljenja moskovskog metroa,  priznao je da je ubio svoju ženu Kseniju. Iako ju je ubio pre šest meseci, tek 20 dana pre priznanja zločina, Popov je prijavio da je njegova žena nestala.

On je poslao saopštenje Ministarstvu spoljnih poslova u Moskvi u kojem je napisao da je njegova žena Ksenija i majka njihove ćerke nestala. Rekao je da svoju suprugu nije video kada je navodno spakovala svoje stvari i rekla da leti za Dubai.

– Nakon dolaska, napisala je na Instagramu da je sletela. Rekla mi je da ćemo kontaktirati samo preko ove društvene mreže – napisao je Popov u saopštenju.

Istakao je da mu je Ksenija u oktobru navodno opet pisala preko Instagrama i rekla mu da su ona i njeni prijatelji pozvani na krstarenje do Afrike.

Tada je Popov, prema saopštenju koje je poslao Ministarstvu, kontaktirao konzulat Južne Afrike i zamolio za zvanične infromacije o tačnoj lokaciji njegove supruge, i da mu je savetovano da napiše saopštenje policiji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Moskve je odmah otkrilo da Ksenija Popova nije prelazila rusku granicu od avgusta, a da je njen mobilni telefon bio pored njenog supruga na dan nestanka.

– Otkriveno je da je telefon sve vreme bio kod njega. On je njihovu ćerku odveo kod muškarca kog nije poznavala, ostavio je tamo dva dana, a on se vratio kako bi izneo telo iz stana. Komšije su to potvrdile – videli su ga sa velikim plastičnim kesama. Posle nekoliko meseci se predao – rekao je Ksenijin brat, Ruslan Sapožkov.

Policija nije uspela da pretrese automobil i stan porodice. Popov je uspeo da proda i stan i automobil koji je porodica koristila šest meseci ranije.

Ksenijini prijatelji rekli su da se stil na njenom nalogu na Instagramu promenio puno pre šest meseci.

– Počela je da objavljuje manje postova i storija, uopšte nije bilo uživo uključenja. A onda smo saznali da je u žurbi otišla za Dubai, bez ćerke. To je bilo čudno, ali ne na takav način da smo pomislili na ubistvo, posebno ne da ju je Aleksandar ubio. Izgledali su kao idealan par, često joj je poklanjao cveće – generalno, kada gledate sa strane, to je bila divna slika – rekla je njena prijateljica Aleksandra.

– 3. septembra joj je bio rođendan, napunila je 30 godina. Čestitala sam joj SMS-om, ali nakon mesec i po, poruka je i dalje bila nepročitana. Ksenija nije takva osoba – ona uvek odgovara, nikda ne ignoriše. Počela sam da se raspitujem, neki su mi rekli da odgovara na poruke, kratko i ređe nego obično. Smirila sam se – rekla je Darija.

Prema pisanju medija, Popov je odgovarao na poruke na društvenim mrežama u ženino ime.

Popov je napisao priznanje, rekao je da je ubio svoju suprugu tokom svađe, da ju je udario dva puta u glavu. Rekao je da je bio ljubomoran. Priznao je policiji da je ostatke tela stavio u kese i bacio u reku Desna, u blizini Nove Moskve, gde je porodica živela. Pokazao je na mesto gde je bacio telo, ali ono još uvek nije pronađeno.

Nakon što je postalo poznato da telo nije pronađeno, Popov je povukao sopstveno svedočenje i počeo da negira krivicu. On je odbio da svedoči.

Popov je uhapšen zbog sumnje da je ubio svoju ženu i pokušao da sakrije zločin. Određeno mu je zadržavanje do dva meseca, dok se istraga nastavlja. (objektiv.rs)