Pune bolnice DECE zbog novog TikTok izazova: Obratite pažnju na ove TRI REČI (VIDEO)

Zanimljivosti

Pune bolnice DECE zbog novog TikTok izazova: Obratite pažnju na ove TRI REČI (VIDEO)

Doktori apeluju na svest roditelja

Najmanje devet učenika srednje škole u Kaliforniji završili su u bolnici nakon što im je pozlilo usled najnovijeg trenda na TikToku.

Izazov se sastoji od jedenja izuzetno začinjenog pomfrita, što dovodi do komplikacija u organizmu dece.

– Mnoga deca prate svoje vršnjake u svemu, pa tako i u ovom izazovu, ne znajući za posledice – navela je Elena Holvo, majka jednog od deteta, koje je nakon konzumiranja preljutog pomfrita teško disalo i povraćalo.

Izazov pod nazivom “One chip challenge” postao je popularan na TikToku, sa sastoji se od jedenja prženog krompira ili pomfrita, prelivenog ljutim sosom i biberom.

Pritom, pravilo je da se ne pije voda, niti bilo koja tečnost nakon toga.

Učesnici se obično snimaju kako konzumiraju preljuti pomfrit, nakon čega izazivaju gledaoce da učine to isto.

@dperalta6

Rojas accepted the #onechipchallenge in exchange for a little 💸. He ended up being the one who paid for it though. 😂 #baseball

♬ Lottery – K CAMP

Ljuti sos pritom mora da se pripremi od dve najljuće paprike na svetu.

– Te dve paprike su ocenjene na 2 miliona Skovilovih jedinica, a halapenjo ima oko oko 5.000. Dakle, one su 400 puta ljuće od halapenja – objasnio je doktor Bret Kristijansen iz Maršal medicinskog centra.

Među neželjenim reakcijama na decu koja podlegnu ovom izazovu javljaju se bolovi u digestivnom traktu, grčevi bronhija i uporno povraćanje.

Specijalista je još jedan u nizu koji je apelovao na svest roditelja da pripaze šta im deca rade na društvenim mrežama. (objektiv.rs)