Saznala PRAVU istinu o OCU posle skoro 30 godina: Ceo svet joj se srušio, neko će morati da PLATI

Svijet

Saznala PRAVU istinu o OCU posle skoro 30 godina: Ceo svet joj se srušio, neko će morati da PLATI

Gotovo tri decenije bračni par Harvi iz SAD živeli su u uverenju da je Džesika njihova biološka ćerka. A onda je ona uradila DNK test uoči putovanja u Evropu 2020. godine i otkrila da nisu joj to nisu pravi roditelji, piše Njujork post.

– Suprug i ja smo pre 30 godina zatražili pomoć u klinici za plodnost. Žarko smo želeli da budemo roditelji. Pristali smo na proceduru veštačke oplodnje u kojoj je trebalo da bude korišćen genetski materijal mog supruga. Međutim, dr Nikolas Spirtos je, bez našeg znanja, koristio s*ermu neznanca – rekla je na virtualnoj konferenciji za novinare Dženin Harvi iz američke savezne države Ohajo. Sa njom je pred kamere stao i njen suprug Džon Majk Harvi.

Džesika je, naime, htela da na proputovanju Evropom poseti očeve daleke rođake u Italiji, budući da je Džon talijanskog porekla, ali nikad nije istraživao svoje korene. DNK test bi pomogao Džesiki da ih lakše locira, ali je onda usledio šok.

– DNK test je pokazao da imam irske, engleske, nemačke, velške i francuske korene. Ni traga talijanskim – opisala je žena.

Kada su malo došli sebi, Džesika je odlučila da, pomoću rezultata DNK testa, pronađe biološkog oca. Njeni advokati su unajmili stručnjake i na kraju uspeli da pronađu muškarca čiji genetski materijal odgovara njenom On je rekao kako je početkom 90-ih donirao s*ermu kako bi dr Spirtos veštački oplodio njegovu suprugu, na isti dan kada su Harvijevi u istoj klinici prolazili kroz taj postupak.

Oglasila se i klinika za koju radi lekar. Rekli su kako ove optužbe smatraju vrlo ozbiljnima.

– Još se nismo sastali sa porodicom Harvi i sproveli naše testiranje. Baratamo ograničenim informacijama i nadamo se da će advokati porodice sarađivati sa nama kako bismo učinili daljnje potrebne korake – rekli su iz “Summa Health System-a”.

Džesika kaže da ne može ni da zamisli kroz šta prolaze njeni roditelji, a svojim slučajem želi da apeluje na federalne vlasti da pojačaju kontrolu klinika za veštačku oplodnju.(objektiv.rs)