Kakva tragedija! Trudnicu (21) ZADAVILA sopstvena KOSA, majka Olga joj spremala svadbu

Svijet

Kakva tragedija! Trudnicu (21) ZADAVILA sopstvena KOSA, majka Olga joj spremala svadbu

Trudnicu iz Belorusije zadavila je sopstvena kosa tokom razgovora za posao u fabrici nakon što se zapetljala u mašinu koja joj je otkinula skalp, prenosi Dejli mejl.

Umida Nazarova (21) tražila je novi posao u fabrici “Svarmet” u Borisovu koja proizvodi elektrode za varenje. Tokom obilaska hale njena duga razvezana kosa iznenada se zaglavila u mašini i omotala joj se oko vrata. Ostala je zarobljena i prekrivena krvlju.

– Lekar je rekao da je zadobila povredu grla. Kosa joj je bila omotana oko vrata, a ona je uvučena u mehanizam. Da joj skalp nije bio otkinut, zadavila bi je sopstvena kosa na licu mesta.

Uprkos tome što je još bila živa kada je stigla u bolnicu povrede su bile previše teške i nikada se nije osvestila.

Njen otac Dmitrij je rekao da su prekršena bezbednosna pravila.

– Oduzeli su dva života, bila je u sedmoj nedelji trudnoće. Videli su da ima dugu kosu, pa zašto joj nisu dali nešto da je pokrije? – besno je reagovao otac.

Beloruski Istražni komitet je rekao da se tragedija dogodila dok joj je jedna od zaposlenih pokazivala kako oprema radi, ali je zastala da bi nešto zapisala u registar

– Kada je okrenula glavu, videla je ženu kako već leži na podu bez svesti, kosa joj je bila zapetljana u mašini – piše u saopštenju Komiteta.

Fabrika je platila sahranu devojke.

– Htela je da postane majka. Hteli smo da joj organizujemo svadbu i da pokupimo unuka ili unuku iz bolnice, a ne ovo. Ovo nije ono što sam želela za svoje dete – rekla je Olga.

Sud je osudio neimenovanog menadžera proizvodnje za “neispunjavanje službene dužnosti usled nepoštenog i nemarnog ponašanja koje je uzrokovalo smrt osobe”.(objektiv.rs)