DOMAĆI LIJEK OD KOJEG KOSA RASTE “KAO LUDA”: Tajna je u JEFTINOJ NAMIRNICI, evo kako da ga napravite kod kuće!

Zdravlje

DOMAĆI LIJEK OD KOJEG KOSA RASTE “KAO LUDA”: Tajna je u JEFTINOJ NAMIRNICI, evo kako da ga napravite kod kuće!

Ako se pitate kako da vam kosa brže raste, isprobajte sok od luka – iskustva su odlična!

Kako da kosa brže raste? Jedan domaći lijek najbolje djeluje, što potvrđuju i istraživanja. U pitanju je sok od crnog luka za brži rast kose!

Crni luk je jedno od najdostupnijih povrća širom svijeta, a sadrži sve ove blagotvorne sastojke – vitamin C, vitamine B grupe, kalcijum, gvožđe, kalijum, mangan, fosfor i magnezijum, kao i antioksidante. Bogat nutritivni profil znači da crni luk odlično djeluje na zdravlje, ali i kosu!

Crni luk ima moć da hidrira kožu glave, spriječi infekcije, ima jako antibakterijsko i protivupalno dejstvo. Usporava upale i ublažava njihove simptome i podstiče cirkulaciju koja je vrlo važna za rast novih vlasi.

Sok od crnog luka za rast kose pravi se vrlo lako! Samo uzmite dva crna luka, oljuštite ih i dobro operite, pa sameljite u blenderu dok ne dobijete gustu kašu. Procijedite je kroz gazu, do posljednje kapi providne tečnosti, i držite u frižideru.

Ovim sokom masirajte kožu glave svakog dana, najmanje dvije nedelje. Ostavite da djeluje 15-20 minuta, pa operite kosu blagim šamponom.

Postoje i istraživanja koja dokazuju da djeluje! Ljudi sa alopecijom koji su masirali kožu glave sokom od luka tokom više nedelja prijavili su rast nove kose, za razliku od druge grupe ispitanika koja je vlastište masirala samo vodom.

Ali pazite, ako se pojavi peckanje, svrab ili osip, to znači da je ovo sredstvo za rast kose prejako za vašu kožu i da može da izazove iritaciju. Odustanite i isprobajte drugo rješenje, kao što je ulje od ruzmarina za rast kose.(novi.ba)