Influenserka obmanula POLA MILIONA pratilaca: Zbog onog što je uradila preti joj ROBIJA

Zanimljivosti

Influenserka obmanula POLA MILIONA pratilaca: Zbog onog što je uradila preti joj ROBIJA

Ukoliko se dokaže da je kriva, moraće da plati ogromnu sumu novca ili da završi u zatvoru

Država Teksas tuži bivšu fitnes influenserku Britani Don Dejvis (30), tvrdeći da je prevarila klijente i dala “loše zdravstvene savete” ženama koje pate od poremećaja u ishrani.

Državni tužilac Ken Pakston podneo je tužbu prošle nedelje, tražeći do milion dolara od plavuše iz Dalasa koja ima oko pola miliona pratilaca na Instagramu ili zatvorsku kaznu kao kompenzaciju u zamenu za novac.

Dejvis je, naime, počela da prodaje onlajn pakete za zdravlje i velnes nakon što je postala popularna influenserka na društvenim mrežama. Stvorila je kompaniju “Britani Don Fitnes LLC”, koja je brzo pridobila hiljade kupaca koji plaćaju od 92 do 300 dolara mesečno za proizvode.

Prema novoj tužbi, do koje je došao Dalas Morning njuz, Britani je kontaktiralo najmanje 14 žena koje pate od poremećaja u ishrani. Svaka od žena je navodno od influenserke zatražila pomoć u borbi protiv bolesti.

– Dejvisova je objavila video snimke na Jutjubu u kojima objašnjava da je pobedila sopstveni poremećaj u ishrani vežbanjem i zdravom ishranom. U istim objavama na društvenim mrežama, ona je zatim ponudila svoje planovima za fitnes i ishranu. Potrošači su zaključili da je imala posebnu obuku za rešavanje poremećaja u ishrani – navodi se u optužnici.

U međuvremenu, Britani je navodno obećala da će obezbediti individualizovane planove fitnesa kupcima koji plaćaju stotine dolara mesečno.

Takođe je optužena da naplaćuje “naknade za otpremanje” digitalnih proizvode.

Navodna zloupotreba prvi put je izašla na videlo, nakon što se hiljade nezadovoljnih klijenata pridružilo grupi na Fejsbuku pod nazivom “Britani Don Fitnes Komplejns“.

Britani se kasnije izvinila u snimcima na Jutjubu, priznajući da se “guši u suzama” i da joj je jako žao.

Influenserka je naknadno napustila fitnes industriju.(objektiv.rs)