Majka OSMORO dece pronađena vezana u OKOVIMA: Iza ovih užasnih scena krije se još gora priča (VIDEO)

Svijet

Majka OSMORO dece pronađena vezana u OKOVIMA: Iza ovih užasnih scena krije se još gora priča (VIDEO)

Uznemirujući snimak koji prikazuje kinesku majku osmoro dece vezanu oko vrata za šupu na otvorenom izazvao je šok širom zemlje i sveta i izazvao reakcije na odnos prema ženama sa sela.

Video snimak, koji je krajem januara objavio bloger na kineskoj verziji TikToka pod nazivom Douiin, prikazuje ženu koja nosi metalnu kragnu ispred prljavog doma u kineskoj ruralnoj provinciji Jiangsu, navodi se na blogu na društvenoj mreži Veibo.

Majka po imenu Sijao Huamei na sebi je imala samo džemper, uprkos tome što je uprkos tome što je u ovom kineskom okrugu ciča zima.

U jednom trenutku na snimku bloger joj daje kaput, a metalni okov oko njenog vrata vidi se na čitavom snimku, prenosi Njujork post.

Sijao se takođe bori sa komuniciranjem usled hladnoće i iscrpljenosti. Neki korisnici društvenih medija pak dovode u pitanje njene mentalne sposobnosti i pitaju se da li je bila prinuđena da rodi osmoro dece, uključujući i jedno koje je tek nedavno došlo na svet.

Na snimku su prikazana i neka njena deca koja su objasnila da majci donose hranu svaki dan dok ona ostaje vezana, navodi blog.

Korisnici društvenih mreža izrazili su gnev i zabrinutost zbog snimka, a neki su se pitali da li je Sijao bila zlostavljana, kao i to zašto je nedavno dobila dete ako je možda psihički bolesna.

Jedna žena je napisala u onlajn objavi da je pokušala da poseti ovu majku i da joj je rečeno da je Sijao sada hospitalizovana.

– Video je zaista zastrašujuć. zamislite sebe u ovoj situaciji. Da li je slučaj da svaki dan moramo da se plašimo da bismo i mi mogli biti žrtve trgovine ljudima – rekao je Liu Ruišang, zamenik direktora odeljenja za medicinsku etiku i zdravstveno pravo na Univerzitetu u Pekingu. „

Više negativnih reakcija usledilo je zbog odgovora vlasti, u kom je prvobitno pogrešno napisao ime žene kada su insistirali da “nije bilo otmice i trgovine ljudima” i da ona pati od šizofrenije.

Lokalni zvaničnici su zatim dali još dve izjave: jednu u kojoj se tvrdi da je porodica na ovaj način sputavala Sijao samo kada je bila nestabilna, a druga je pak tvrdnja da ju je porodica poslala u ruralno područje da pronađe muža, ali je potom nestala.(objektiv.rs)