Lažni GLUMAC zaludeo žene i pokrao MILIONE: Kada mu je policija upala u stan obratio se žrtvama

Svijet

Lažni GLUMAC zaludeo žene i pokrao MILIONE: Kada mu je policija upala u stan obratio se žrtvama

Prevarant je uhapšen nakon što se jedna obožavateljka obratila nadležnima

Prevarant iz Rusije, nigerijskog porekla, nedavno je uhapšen jer je od naivnih žena izvukao milione rubalja u zamenu za “poklone”, pretvarajući se da je popularni britanski glumac.

Kako prenosi Komsomolskaja pravda jedna žena je komentar na njegovom lažnom nalogu na društvenim mrežama. On je obožavateljki odgovorio posle nekoliko dana, obasipajući je komplimentima, a onda joj je tražio adresu kako bi joj poslao paket.

Oduševljena žena mu je dala sve podatke, ali ju je onda navodno kontaktirala službenica kurirske službe rekavši joj da nisu plaćene dažbine poput cene dostave i carine. Kada je to napisala svom “omiljenom glumcu” on ju je uverio da mu pošalje novac jer je sadržaj paketa tobože mnogo vredniji.

Nekoliko obećanih paketa kasnije, žena je otišla u banku kako bi izvadila keš kredit da podmiri dažbine, ali joj je šokirana službenica savetovala da to nikako ne radi i rekla joj da su sa računom koji joj je poslao “glumac” obavljene mnoge sumnjive transakcije. Obožavateljka se nakon toga konačno obratila policiji.

Neimenovana žena iz Krasnodara bila je samo jedna od mnogih žrtava istog prevaranta. Kako navodi Komsomolskaja pravda na njegov račun je prebačeno više od 4,7 miliona rubalja (više od 6,3 miliona dinara), pre nego što je policija upala u njegov stan u okolini Moskve.

Snimak akcije hapšenja od strane ruske specijalne policijske jedinice OMON objavljen je u medijima, a na njemu se čuje kako policajci naređuju muškarcu da legne na pod dok ga prevodilac pita kako se zove.

Njegov identitet, niti identet glumca kojeg je imitirao nisu objavljeni, ali je preneta izjava u kojoj se kaje i obećava da će se iskupiti.

– Želim da se izvinim svakoj osobi koju sam uvredio. Izvinjavam se i molim za oproštaj. Obećavam postati dobar čovek. Kunem se da želim da se iskupim za svoju krivicu – poručio je on ženama koje je ojadio.

Istraga je i dalje u toku, a za sada se ne zna tačan broj žrtava prevaranta, niti koliko su mu ukupno novca poslali. (objektiv.rs)