JUČE SAM SAZNALA DA ME MUŽ VARA: A danas sam uradila nezamislivo!

Ispovijesti

JUČE SAM SAZNALA DA ME MUŽ VARA: A danas sam uradila nezamislivo!

Bila sam jedna od onih žena koje su čvrsto vjerovale da ih muž nikad neće prevariti

Kažu: “žena uvijek zna kada je muž vara!” Ja nisam znala. Nisam ni slutila. Za mene, to je bio kao grom iz vedra neba. Samo što sama sebi nisam rekla: to nije istina, iako sam sve vidjela svojim očima.

Evo kako sam otkrila da me muž vara:

Bilo je bizarno, stvarno! Bio je petak. Vraćala sam se sa posla autobusom. Sjedila sam pored prozora i gledala u automobile koji su se vozili paralelno sa autobusom. Zbog gužve na putu, svi smo stajali u koloni. U glavi sam premotavala šta tog dana sve treba da uradim:

“Moram otići po djecu u školu, kupiti u prodavnici neke namirnice i skuhati djeci nešto “na brzinu”, a onda opuštanje.. Najviše volim petak popodne. To znači samo jedno: dva dana kod kuće sa djecom i mužem….Uživanje!”

I dok sam tako uživala planirajući šta ćemo raditi za vikend, pred očima mi se pojavi naš automobil! Prvo sam primijetila ogrebotinu na vratima i pomislila: “Pazi, i ovi su izgrebali auto na istom mjestu kao i ja..”

A onda se kolona pomjerila pa sam videla da je u pitanju naša registracija! Srce mi zaigra:”Čekaj, da li je moguće da je Miloš ranije završio sa poslom, da ne ide na onaj službeni ručak?!”

Tek što sam htjela da uzmem telefon da ga pozovem i kažem mu da sam u autobusu, te da me sačeka, kolona se pomjeri i ja vidim na suvozačkom mjestu ženu u crnoj suknji i ruku mog supruga koja mazi njene g*le noge?!

Mozak mi se pomračio, uhvatila me nesvjestica, a onda nevjerovatan osjećaj mučnine, kao da ću odmah da povratim! Gledala sam kao hipnotisana mog muža koji se naginje i ljubi dotičnu u uho dok se ona smije! Njegova ruka je neprestano bila između njenih nogu, mazeći joj unutrašnjost koljena, a ona se naslanjala na njega.

Reagovala sam impulsivno: na prvoj sljedećoj stanici sam izletela iz autobusa. Kolona automobila je i dalje stajala! Brzo sam protrčala između vozila, došla do našeg automobila i brzinom munje otvorila zadnja vrata i ušla u kola!

Muž se prvo zbunjeno okrenuo, a onda šokirano gledao u mene. Ona se sa osmijehom okrenula a onda zbunjeno gledala čas u mene čas u mog muža! Po njenoj zbunjenosti sam shvatila da nije znala ko sam, ali da je osjećala…

S druge strane ja nisam mogla da kažem ništa. U ušima sam samo čula sumanuto kucanje mog srca, cijela sam se tresla. A onda sam dreknula bez imalo dostojanstva: “Koliko dugo ovo traje?”

Ćutao je on, ćutala je ona, ja sam u sebi vrištala…

“Smiri se, ” rekao je,”Šta, koliko traje?”

“Šta? Šta? Pa ovo između vas? Gledam te kako ljubiš ovu ženu, nisam glupa ni luda? Koliko dugo me varaš sa njom?”

Ona je u tom momentu odvezala pojas i krenula da izlazi iz kola. Ja sam je u nekom bunilu uzela za ruku i onako grubo primorala da sjedne: “Gdje ćeš? Gdje si pošla? Hoću da mi kažeš koliko dugo ovo traje?”

Počela je zbunjeno da muca da su kratko u vezi, par dana, nedelja… Da nije razmišljala o meni nikada, ali da joj je sada sve ovo previše i da ovo između njih nije vrijedno toga i da ne želi skandal. Izvukla se iz mog stiska i izašla iz kola…

Nas dvoje smo sjedili kao dvije zaleđene figure u kolima….

Ne znam kako smo došli do kuće, kako smo uzeli djecu iz škole… Ne mogu da se sjetim ničega više od tog petka poslije podne…

Danas je subota, a iza mene je noć provedena u agoniji…

Uvijek sam bila kategorična po pitanju preljube: “Nikad ne bih oprostila Milošu prevaru. Odmah bih se pokupila i otišla,” govorila sam previše puta. A sada, sada sam doživjela na svojoj koži da kuburim sa problemom preljube! Kada je imaginarni problem oživio, shvatila sam da ne mogu baš da se pokupim i odem. Tu su djeca, a tu je i pitanje finansija. Gdje da živim? Kod koga da odem? Kako da izdržavam sebe i djecu?

I evo me danas. Subota je, a ja sam i dalje na istom. Milošu nisam oprostila, ali nisam ni otišla od njega.

On se cijelu noć zaklinjao kako je ta “afera” kratko trajala, da više nije bilo ni jedne, da nikad više neće doći do toga, ali realno – ništa ne mogu da mu vjerujem više!

Ne mogu da živim sa njim, a ne mogu ni da se odvojim od njega! Zbog toga sam danas u svom ličnom krugu pakla…

Šta biste vi uradile na mom mjestu? (novi.ba)