Otišla je trudna na odmor sa suprugom, a posle FOTOGRAFIJA jednog turiste – njen muž je UHAPŠEN

Svijet

Otišla je trudna na odmor sa suprugom, a posle FOTOGRAFIJA jednog turiste – njen muž je UHAPŠEN

Muškarac je osuđen na 30 godina robije zbog gnusnog ubistva

Muškarac iz Turske koji je svoju trudnu ženu gurnuo sa litice zbog novca od osiguranja i sedam kredita koje je podigao na njeno ime osuđen je na 30 godina zatvora, prenosi Miror.

Hakan Ajsal (40) i njegova supruga Semra Ajsal (32), koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, bili su na odmoru u Dolini leptira u okrugu Fetije, na jugoistoku Turske, kada se dogodilo ubistvo.

Policija je optužila muža da je gurnuo svoju ženu sa litice – i sada je proglašen krivim za ubistvo.

Policija je počela da sumnja na muža kada su fotografije para na vrhu litice objavljene u novinama, što ih podsetilo da je u blizini bio još jedan turista za kojeg se ispostavilo da ih je snimao jer mu je ponašanje muškarca bilo čudno.

Redžep Sahin, koji je fotografisao poslednje trenutke Semre na litici, neposredno pre smrti, svedočio je pred sudom.

– Stajao sam tamo sa svojom porodicom zbog pogleda na zaliv Kabak. Moja ćerka je snimala pogled mojim telefonom i bračni par Ajsal se u tom trenutku spustio niz padinu. Čak smo se i šalili “ili će ovaj muškarac baciti ženu ili će žena baciti njega”. Među njima nije bilo nikakve interakcije – rekao je svedok.

Drugi svedok je rekao da je okrivljeni posle incidenta delovao smireno, dok je hitna pomoć bila na licu mesta.

– Vozio sam se tamo kada sam video da mi neko maše i stao sam. Hakan je došao i rekao da mu je žena pala niz liticu. Odmah smo izašli iz auta i počeli da je tražimo, ali nismo mogli da vidimo gde je pala sa mesta gde smo mi bili – rekao je drugi čovek koji se našao na licu mesta.

On je takođe kazao da se muž nije ponašao kao da mu je žena upravo pala sa litice i da je bio bezbrižan i miran. Dodaje da čak nije ni pošao sa njima niz liticu.

Kako je navedeno u optužnici Hakan je isplanirao ubistvo svoje supruge tako što je prvo sklopio polisu osiguranja u slučaju nezgode sa garancijom od 400.000 lira (oko 3 miliona dinara) gde je on jedini primalac premije u slučaju smrti Semre.

U optužnici protiv muža za krivično delo „namerno ubistvo” navodi se da je “planirao ubistvo svoje žene”.

U optužnici je takođe navedeno da je Hakan zatražio punu isplatu osiguranja ubrzo nakon incidenta. Međutim, to je odbijeno kada je istraga najavljena.

Stariji brat žrtve, Naim Jolcu opisao je kako je izgledalo kada su otišli po Semrino telo:

– Kada smo otišli ​​u Institut za sudsku medicinu po telo, Hakan je sedeo u autu. Moja porodica i ja smo bili uništeni, ali Hakan nije ni delovao tužno. Moja sestra je uvek bila protiv uzimanja kredita. Međutim, nakon što je umrla, saznali smo da je Hakan podigao kredite na ime moje sestre. Takođe, Hakan je imala strah od visine. Kakvim je to ekstremnim sportom mogla da se bavi? – upitao je brat na suđenju aludirajući na prethodno svedočenje okrivljenog koji je pričao o svojoj ljubavi prema ekstremnim sportovima koja ga je tobože naterala da izvadi polisu osiguranja na sebe i suprugu.

Na pitanje o osiguranju na Hakan je rekao sudu da je polisu izvadio, pre nego što se oženio.

Upitan je za član polise u kojem se navodi da će “u slučaju smrti Semre Aisal, njen naslednik biti njen suprug Hakan Ajsal, a u slučaju smrti Hakana Ajsala, njegovi naslednici će biti njegovi rođaci” rekao je da nije detaljno pročitao tekst pre potpisivanja.

On je negirao krivicu i tvrdio da je čuo vrisak svoje supruge kada se udalji par koraka od nje kako bi joj dodao telefon iz tašne. Međutim to nije bilo dovoljno da ubedi sudije, tako da je proglašen krivim. (objektiv.rs)