Penzioner naručio ubistvo SINA, pa pozvao ubicu na PIĆE: Gorko je zažalio zbog svega

Svijet

Penzioner naručio ubistvo SINA, pa pozvao ubicu na PIĆE: Gorko je zažalio zbog svega

Ruska policija privela je u utorak 64-godišnjeg penzionera iz Krasnodarske oblasti jer je naručio naručio ubistvo sopstvenog sina za pola miliona rubalja (oko 680.000 dinara). Motiv je bio stan koji je otac želeo da nasledi, piše Komsomolskaja pravda.

– Čovek je odlučio da organizuje ubistvo svog 39-godišnjeg sina zarad stana u Krasnodaru. Pronašao je plaćenog ubicu, ali nije znao da je u pitanju policajac. Čovek je obećao „ubici” 500 hiljada rubalja nakon što dobije nasledstvo – rečeno je ruskom portalu iz policije.

Otac je čoveku dao adresu sina, rekao mu gde se nalaze ključevi i čekao da mu se ovaj javi. Kao avans je platio 5.000 rubalja (oko 6.800 dinara). Policajci su brzo iscenirali ubistvo, sve to fotografisali i poslali “dokaz” obavljenog posla penzioneru.

– Dobivši informacije i propratni materijale o ubistvu sina 15. februara, okrivljeni je muškarcu predao 10 hiljada rubalja i ponudio mu piće kako bi proslavio ostvarenje svog plana. Dok je išao do prodavnice u selu Novomišastovskaja, u okrugu Krasnoarmejski, muškarca su privele snage bezbednosti – navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni je trenutno u pritvoru, a istraga je u toku. (objektiv.rs)