OSLOBODITE SE “TIHIH UBICA”: Organizam nam je pun TOKSINA, na jednostavan NAČIN očistite TELO od teških METALA!

Zdravlje

OSLOBODITE SE “TIHIH UBICA”: Organizam nam je pun TOKSINA, na jednostavan NAČIN očistite TELO od teških METALA!

Važno je znati kako teške metale nije moguće izbeći u potpunosti

U današnje vreme sve više slušamo o zagađenosti vazduha, vode hrane. Samo na ovaj način možemo da se oslobodimo od svih “tihih ubica”.

Problemi nastaju kada se teški metali u organizmu natalože do granica koje prevaziIaze normalne. Ukoliko oksidiraju, počinju izazivati oštećenja, najčešće na delovima nervnog ili endokrinog sistema, kao i digestivnog trakta. U slučaju da se ova stanja ne tretiraju blagovremeno, mogu nastati brojne fizičke, mišićne i degenerativne promene. One s vremenom uzrokuju i oboljenja poput multiple skleroze…

Važno je znati kako teške metale nije moguće izbeći u potpunosti. Jednom kada se natalože u našem organizmu, mogu uzrokovati celi niz zdravstvenih problema i tegoba. Upravo zbog toga velik broj lekara, nutricionista i fitoterapeuta preporučuje redovne kure detoksikacije. Samo nam one mogu osloboditi telo od nataloženih toksina i opasnih metala.

Redovne ture detoksikacije uz pomoć aktivnog uglja, korijandera, zeolita, zelene gline mogu i tekako pomoći.

Korijander je prirodni detoksikator

Ova biljka je jedan od najjačih prirodnih detoksikatora. Najbolje je koristiti ga u svežem stanju, kao dodatak lekovitim supama i salatama. Da bi se teški metali u organizmu uspešno ostranili preporučuje se veoma efikasan namaz od korijandera. Njega trebate konzumirati svakodnevno najmanje dve nedelje.

Recept za čišćenje organizma sa korijanderom

Izblendati 2 manja čena belog luka, jednu solju svežeg lista od korijandera. Dodajte im 2-3 supene kašike sveže cedenogsoka od limuna, pet kašika maslinovog ulja i prstohvat nerafinisane morske soli.

Ovako dobijena pasta od korijandera treba se čuvati u staklenoj teglici u frižideru. Koristite svakodnevno dve sedmice, pa napravite kraću pauzu.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (espreso.co.rs)