MAGIČNA SUPA ZA MRŠAVLJENJE – SADRŽI SAMO 2 SASTOJKA: Evo kako se priprema, kilogrami spadaju kao ludi (RECEPT)

Zdravlje

MAGIČNA SUPA ZA MRŠAVLJENJE – SADRŽI SAMO 2 SASTOJKA: Evo kako se priprema, kilogrami spadaju kao ludi (RECEPT)

Supa koja je pravo dijetalno čudo pravi se brzo i lako. Potrebni su vam samo praziluk i voda. Nju, kao i detoks čajeve, treba piti za vikend, kada ste kod kuće jer praziluk, osim što je prepun hranjivih materija, ima i blago diuretsko djejstvo. Najbolje od svega je što ne samo da se priprema brzo i lako, nego su za nju potrebna samo dva sastojka

Sastojci za jednu osobu:

1 kilogram praziluka
Voda

Priprema:

Dobro očistite praziluk. Isjecite zelene krajeve – za supu se koristi samo bijeli dio praziliku, a preostali zeleni se može koristiti u druge svrhe. Isjeckajte krupno praziluk, stavite u veći lonac i prelijte vodom. Sačekajte da provri, pa pomjerite poklopac i kuhajte pola sata. Prespite u flaše. U zavisnosti od ukusa možete piti rashlađene ili na sobnoj temperaturi. Konzumirajte jednu šolju na svaka dva sata. Kuhani praziluk može da bude i idealan detoks obrok: začinite ga s malo maslinovog ulja, soka od limuna, soli, bibera i malo peršuna.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)