Usred noći upao u LEDENI okean, a onda se desilo ČUDO kao u filmu: Od sada verujem u više sile

Ispovijesti

Usred noći upao u LEDENI okean, a onda se desilo ČUDO kao u filmu: Od sada verujem u više sile

Već se u mislima opraštao od života

Ronilac lovac na morske ježeve koji je pao sa svog ribarskog čamca usred noći u hladni Tihi okean mislio je da umire i već je počeo da se oprašta od života, ali je u jednom momentu iskočila – foka.

Skot Tompson je slučajno pao sa svog čamca u kanal Santa Barbara u Kaliforniji prošlog meseca, noseći samo majicu i šorc.

– Pomislio sam u sebi: “Super, ovako ću da umrem. Danas je dan kada ću umreti” – rekao je Tompson za KABC.

Tompson je pokušao da dopliva nazad do svog čamca, ali na njegovu nesreću, ostavio je uključen motor i on se sve više udaljavao od njega.

Tada je počeo da paniči.

– Bilo je teško. Razarao sam se mislima samo zamišljajući svoje devojčice i mog sina kako rastu bez mene, a moja žena, znate, nema muža koji bi je izdržavao – rekao je Tompson.

Onda je došlo do prskanja i Tompson je odmah pretpostavio najgore.

– Kada sam čuo taj pljusak, srce mi je iskočilo iz gr*di i bio sam u fazonu: J*bote, ajkula – ispričao je u postu na blogu Pitera Megvajra Sour Milk.

Ispostavilo se da je u pitanju nešto sasvim suprotno od predatora.

– Mala foka je izronila glavu iz vode tik do mene i pogledala me kao da želi da mi kaže: “Čoveče, šta radiš ovde” – rekao je Tompson.

Kazao je da se foka pomerala gore-dole gledajući u njega, a zatim nestala pod vodom, da bi ponovo iskočila i pogledala ga.

Foka je udarila Tompsona nekoliko puta u zadnjicu kao da ga gura da nastavi da se kreće.

Otprilike pet sati, Tompson je razgovarao sa fokom, da bi konačno došao do naftne platforme.

Članovi posade su ukazali prvu pomoć Tompsonu, a obalska straža ga je prevezla u bolnicu gde je dobio lečenje od hipotermije.

Pol Amaral, predsednik kompanije “Čanel Voč Marin” rekao je za KABC da je ulazak u ledenu vodu bio “užasan” i da je noć bila mrkla, crna i bez meseca.

Tompson sada veruje u višu silu.

– Ne znam šta je to, ali postoji moć veća od mene. To mi se pokazalo i da nikada neću sumnjati u tako nešto do kraja života – naveo je nautičar. (objektiv.rs)