Pomislili su da se STUDENTKINJA ubila, ali je usledio VELEOBRT: Niko nije obratio pažnju na ove detalje

Svijet

Pomislili su da se STUDENTKINJA ubila, ali je usledio VELEOBRT: Niko nije obratio pažnju na ove detalje

Telo Arine Vajsvilajte (25) pronađeno je na podu njene spavaće sobe sa licem okrenutim nadole 12. aprila prošle godine, a u istrazi je rečeno da je diplomirana studentkinja preminula u iznajmljenom stanu u Mančesteru pod “veoma čudnim i neobičnim” okolnostima.

Arina je imala istoriju bolesti depresije, rekla je prijateljima da je na terapiji za posttraumatski stresni poremećaj, nedavno je prošala kroz raskid veze, a i ranije je govorio o samoubistvu.

Da stvar bude još uverljivijam, policija je pronašla poruku sa samoubilačkim namerama na vrhu gomile papira na stolu, ali dalje istrage su otkrile iznenađujući uzrok smrti.

Mančester ivning njuz izveštava da nije bilo znakova samopovređivanja, a toksikološki izveštaji nisu našli dokaze o predoziranju lekovima.

Arina, koja je bila poreklom iz Litvanije i privremeno je radila u kancelariji poverenika za informacije, umrla je od ozbiljnih komplikacija nedijagnostikovanog dijabetesa koji je izazvao iznenadni i akutni srčani zastoj.

Viši mrtvozornik Najdžel Medouz opisao je smrt diplomirane studentkinje kao “veoma čudan i neobičan slučaj”.

Istraga je čula da je Arina, strastveni pijanista i ljubiteljka fudbala, prvi put došla u Veliku Britaniju 2014. godine da bi studirala na Univerzitetu u Lidsu, ali je odustala nakon prve godine i vratila se u Litvaniju.

Kasnije je ponovo došla u Veliku Britaniju da studira istoriju u Londonu, pre nego što se prebacila na sociologiju u Mančesteru, gde je diplomirala u septembru 2020.

Nakon što je napustila fakultet, počela je da radi u kancelariji Poverenika za informacije.

U istrazi je navedeno da je imala istoriju problema sa mentalnim zdravljem i da je bila podvrgnuta terapiji zbog, kako je prijateljima opisala, posttraumatskog stresnog poremećaja koji je povezan sa sećanjima na incidente kada su se njeni roditelji svađali tokom detinjstva.

Arinina cimerka kazala je da je sa njom počela da živi od januara 2021. godine, a da u danu kada se dogodila tragedija, nije bila na doručku sa njom.

Ušla je u njenu spavaću sobu i zatekla je u nesvesnom stanju, sa licem okrenutim nadole.

Odmahje pozvala hitnu pomoć, nakon čega je konstatovana smrt.

Detaljnim istragama i obudkcijom isključen je bilo kakav oblik samoubistva, a visok nivo BHB, hemikalije koja može ukazivati na dijabetes, pronađeni su u njenoj krvi.

Podaci lekara opšte prakse takođe su pokazali da je za nju zakazan pregled u klinici za dijabetes, ali da je u međuvremenu doživela ketoacidozu, odnosno ozbiljnu komplikaciju dijabetesa, koja je izazvala iznenadnu srčanu insuficijenciju.(objektiv.rs)