Odbila da ispuni poslednju želju sestre NA SAMRTI: Tiče se DECE i neoprostivih grehova iz prošlosti

Ispovijesti

Odbila da ispuni poslednju želju sestre NA SAMRTI: Tiče se DECE i neoprostivih grehova iz prošlosti

Ona je podelila svoju odluku na društvenim mrežama, što je izazvalo burnu diskusiju

Žena (25) iz Velike Britanije izazvala je raspravu na internetu nakon što je otkrila da se neće brinuti o deci svoje smrtno bolesne sestre kada ona umre. Naime, iako je to želja njene 31-godišnje sestre kojoj je dijagnostkovan neizlečiv tumor na mozgu, odbija da joj to ispuni.

Sestra inače ima troje dece (šestogodišnjaka, dvogodišnjaka i novorođenče), ali ne zna ko su im očevi.

– Njen bivši suprug ne želi ništa s njom jer ga je godinama varala. Deca ni nisu njegova – napisala je 25-godišnjakinja na Reditu.

O deci se ne želi da brine ni ona jer se sa suprugom dogovorila da neće imati dece.

– Bilo bi nepravedno tražiti od njega ovoliku žrtvu. Oboje smo pristali da nemamo decu, a promena te odluke značila bi razvod – pojasnila je.

Osim toga, ona i suprug su ateisti, a sestra želi da se deca odgajaju u skladu s crkvenim običajima, što se ne bi uklapalo u njihov životni stil.

– Nas dve zapravo nismo zajedno odrasle, razlika među nama je šest godina. Sva sećanja koja imam na detinjstvo su grozna. Nakon što se ona odselila sa 18, nismo razgovarale, osim na sahrani mojih roditelja. Nju ne poznajem, a kamoli njenu decu. Sad mi je plakala na telefon, ali mislim da je sebična. Dete nije privremena, već doživotna obveza koju ne mogu da prihvatim. Varala je muža sa više različitih muškaraca i izgubila ga, a nije moj posao da je spasavam od posledica sopstvenih postupaka. Ne osećam se kao da joj išta dugujem – zaključila je.

Uprkos prilično jasnom obrazloženju, ženi su mnogi komentatori rekli da je donela pogrešnu odluku.

– Nisi obavezna da prihvatiš decu iz bilo kojeg razloga. Ali ona je majka na samrti koja samo želi znati da zna da će njena deca biti dobro kada je ne bude – poručila je jedna osoba.

– To bi učinila svaka majka u istoj situaciji – dodala je druga. (objektiv.rs)