ZDRAVIJA I OD BIJELOG LUKA – OVA BILJKA UBIJA SVE OTROVE U ORGANIZMU: Najbolja je za JAK IMUNITET

Zdravlje

ZDRAVIJA I OD BIJELOG LUKA – OVA BILJKA UBIJA SVE OTROVE U ORGANIZMU: Najbolja je za JAK IMUNITET

Unarodu je sremuš poznat i kao medvjeđi ili divlji luk, a nazivaju ga još i ubicom otrova

Od davnina se smatra izuzetno lekovitom biljkom i jednom od najboljih za prečišćavanje krvi, jetre i sistema za varenje.

Snižava visok krvni pritisak, sprječava pojavu ateroskleroze, odnosno povoljno deluje na ceo kardiovaskularni sistem. Uz pomoć sremuša moguće je otkloniti glavobolju i nesanicu, olakšati disanje kod bronhitisa. Djeluje antibakterijski, a pomaže da rane brže brže zarastaju.

Mnogi stručnjaci tvrde da je sremuš čak zdraviji od belog luka, a zbog obilja alina koji se pod uticajem kiseonika pretvara u alicin, divlji luk podmlađuje krvne sudove i čini ih elastičnim. Sremuš je bogat i etarskim uljima, vrijednim mineralnim solima, šećerom, vitaminom C, karotenom…

Čuveni njemački travar Johan Kinkl posebno je isticao vrednost sremuša, naglašavajući da bi ljudi bili potpuno zdravi kada bi ga redovno jeli.

Sremuš se može uzimati kao svježa salata u kombinaciji sa zelenom salatom, a može da se koristi i kao dodatak supama. Može da bomogne u liječenju hipertenzije.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)