Ženina ispovest “sa onog sveta”: Čula sam sinove kako se OPRAŠTAJU od mene i videla sebe u kovčegu

Svijet

Ženina ispovest “sa onog sveta”: Čula sam sinove kako se OPRAŠTAJU od mene i videla sebe u kovčegu

Majku su lekari već otpisali i dali joj sat vremena života, ali onda se desilo čudo

Dajana Akurangi (39) sa Novog Zelanda je oduvek bila u sjajnoj fizičkoj formi, posedovala je teretanu, igrala je ragbi i takmičila se u bodibildingu. Ceo svet joj se odjednom srušio kada su joj lekari rekli da ima tri začepljenja arterije oko srca, a onda je nekim čudom uspela da se vrati sa ivice smrti.

Majca dva sina urađen je trostruki bajpas, dva meseca pre venčanja sa svojim novim partnerom. Ona se veče pred operaciju čak i šalila sa njim da je nikako ne isključuje sa aparata, ako do toga bude došlo, piše Nje Ziland Herald.

Jutro posle komplikovanog zahvata porodici je stigao jeziv poziv iz bolnice. Došlo je do komplikacija zbog kojih je njeno srce iznenada stalo

– Od glas na drugom kraju veze zgrčio mi se stomak, jer su i oni govorili slomljenim glasom – priseća se Dajanin verenik, kome je objavljeno samo ime Reveti.

Hirurzi su objasnili da je Dajanino srce “puklo” čim su ga dodirnuli, što ih je navelo da probaju četvorostruki bajpas. Taj plan nije uspeo, a žena je na operacionom stolu doživela tri zastoja srca. Hirurg je morao da joj pumpa srce rukama da bi ponovo proradilo, a prema rečima lekara bila je na centimetar od smrti.

Reveti se prisetio srceparajućih reči Dajaninog najmlađeg sina dok su sedeli u njenoj bolničkoj sobi i opraštali se od nje.

– Volim te mama, volim te mama, volim te mama – rekao je.

Porodici je rečeno da Dajana ima samo jedan sat života, ali kada je taj čas došao i prošao ona je i dalje bila živa što im je ulilo tračak nade.

Lekari su onda odlučili da prebace Dajanu u veću bolnicu u Oklandu na Novom Zelandu, sa još uvek otvorenim gru*nim košem.

Kada je stigla, imala je još tri operacije, ali je ostala u komi i na aparatima za održavanje života. Njenoj porodici je rečeno da se možda nikada neće probuditi. Čak i da se probudi, postojala je šansa da neće moći da hoda ili govori.

Ali Dajanin mozak je radio savršeno dobro, a ona čak veruje da je bila svesna stvari koje su se dešavale oko nje dok je bila u komi.

– Videla sam stvari kao da su stvarne. Mogla sam da vidim sebe mrtvu u kovčegu, kako gledam dole. Bilo je kao da gledam TV i prelazim iz jedne epizode ​​u drugu – rekla je ona.

Dodala je da je takođe imala vizije ljudi koji pristižu na njenu „tangihangu“, tradicionalnu maorsku sahranu. Međutim, u toj viziji, nije bilo tela. Dok je bila u komi, Dajana se seća da je čula svoje sinove kako joj govore da je vole.

Nekim čudom, devet dana kasnije, ona se probudila, ali pred njom je i bila teška borba je morala ponovo da nauči kako da hoda i govori.

– Nisam znala da li da se smejem ili da plačem. Cela grudi su mi bila ljubičasta, rupa je bilo svuda – prisetila se ona traume kada je prvi put ugledala posledicebliskog susreta sa smrću.

Mesec dana nakon što se probudila, Dajan je otpuštena i vratila se svojoj kući u Gizbornu kako bi bila sa svojom porodicom. Međutim i dalje su je proganjale uspomene na vreme provedeno u komi i imala je problem da zaspi. Uz pomoć psihologa borila se i sa paranojom brinući da neće imati ko da brine o njenoj porodici. (objektiv.rs)