Majka gledala svoje ćerke bliznakinje dok hodaju i primetila nešto ČUDNO: Ubrzo je saznala GORKU istinu

Zanimljivosti

Majka gledala svoje ćerke bliznakinje dok hodaju i primetila nešto ČUDNO: Ubrzo je saznala GORKU istinu

Uprkos bolesti, njena ćerka nije poklekla

Devojčici Ferni Disberi dijagnostifikovana je cerebralna paraliza kada je imala samo tri godine, ali nakon operacije njena mama Ema se nada da će joj se bol ublažiti i da će polako moći da poboljša svoju pokretljivost.

Ema je rekla da cerebralna paraliza nije sprečila Fernu da bude aktivan, jer se pridružuje svoj ostaloj deci u porodici u svemu što rade.

Ema je rekla za Liverpul eho rekla da je nedavna operacija olabavila mišiće na nogama njene ćerke i da će se šestogodišnjakinja uskoro vratiti svojoj lokalnoj fizioterapiji nakon što je bila podvrgnuta nedeljama od dva pregleda dnevno.

Ova 41-godišnjakinja iz Sent Helensa rekla je da je Ferni prvi put dijagnostifikovana cerebralna paraliza nakon što je primetila da ne postiže iste pokrete i motoričke sposobnosti kao njena sestra bliznakinja.

– To utiče na njen govor i mišiće. Hodanje je za nju zaista bolno jer ima grčeve u zadnjem delu nogu, a njeni osnovni mišići nisu baš jaki. Upravo je imala operaciju kako bi ublažila spastičnost u nogama koja je uključivala isečenje dela kičme. Kada je izašla na operaciju, moglo se reći da joj se pokretljivost poboljšala. Prvo što je rekla bilo je da su joj noge već slobodne – istakla je majka devojčice.

Uprkos zastojima u njenom razvoju, Ema je rekla da Fern “ne zna za bilo kakvu razliku” i da je porodica “ne sprečava da radi sve što želi”.

Ema je rekla da je Fern i dalje veoma aktivna, voli da pliva i da je uključena u aktivnostima sa svima u porodici, uključujući bliznakinju Moli i stariju sestru Popi (12).

Ferna i njeni prijatelji i porodica takođe su prepešačili 600 milja zbog cerebralne paralize sakupivši više od 2.000 funti, a Ferna je prepešačila poslednju milju po kiši.

Ema je dodala da je Ferni bilo teško u školi jer je još uvek prilično stidljiva, ali trenutno ima logopedsku terapiju.

– Govor dolazi, a sada je i ona operisana, sve dolazi na svoje mesto. Ona se jednostavno snalazi i nikada se ne žali. Čak i pored svega što joj se dešava, srećna je i nasmejana sve vreme – zaključila je majka. (objektiv.rs)