Majka priznala šta MRZI kod svog SINA: Dečak često plače i moli je da uradi jednu stvar

Ispovijesti

Majka priznala šta MRZI kod svog SINA: Dečak često plače i moli je da uradi jednu stvar

Žena je otvorila dušu i podelila problem sa internetom kako bi našla rešenje

Odabir imena za dete velika je odluka za svakog roditelja, a niko je ne shvata olako. Jedna je mama na britanskom forumu Mumsnet postavila pitanje o tome treba li sinu dozvoliti da promeni ime. Naime, njen sin zaista mrzi svoje ime, kako ona tvrdi, a ona dijeli njegov stav.

Mama je priznala da dečak često plače zbog toga što ne može da podnese kako se zove, a ona tvrdi da je njegovo ime podseća na njenog bivšeg dečka. Dečak se zove Džejk.

– Moj sin mrzi svoje ime. Kaže da je dosadno i da je čak i plakao zbog toga. Dao mu ga je moj rođak, a isto se tako zove i član naše uže familije – napisala je.

Majka tvrdi da dečak ne želi da nosi ime koje mu je dato po nekome drugom.

– Kaže da želi da njegovo ime bude njegovo, a ne tuđe. Ni meni se ne sviđa to ime, premda nije tako strašno. To nije bio moj prvi izbor i njegov tata se odlučio za to, a on više nije u našim životima i svaki put kad izgovorim to ime, setim se njegovog tate – objasnila je forumu.

Ime za nju ima loše konotacije
Majka dodaje da je mislila da je u pitanju samo tipična dečja reakcija, ali je Džejk bio jako uznemiren.

– Svom sinu nisam rekla šta osećam prema njegovom imenu, uvek ga uveravam da je to njegovo ime i da je lepo, ali prošlo je više od godinu dana otkako je zaista počeo da mrzi svoje ime i to se nije promenilo – kazala je ona.

Žena je objasnila da njen sin želi da se zove Evan i otkrila da on ove godine kreće u školu pa je u dilemi želi li da mu promeni ime pre nego što krene.

– Hoću li ga zvati Evan i tražiti da ga tako zovu u školi, a onda kad odraste, ako i dalje bude želeo, možemo mu promeniti ime i zakonski? Ili ću ga i dalje podsticati da zadrži svoje pravo ime? – upitala se ona.

Jedna osoba je predložila da probaju sa trećim imenom.

– Možeš li da ga promeniš u ime slično Džejku. Džejkob? Džekson? Ako ne, počnite da ga zovete Evan i vidite kako će biti. Mnoga deca imaju nadimke – napisao je neko

– Zovi ga imenom koje voli. Videćete kako će to ići – nadovezala se sledeća osoba.

– Neka promeni ime. Čini se da je prilično spreman na to. Imala sam prijateljicu koja je to uradila kao dete, roditelji su joj dopustili da promeni ime, nikad nije požalila. Samo stavite “poznat kao Evan” na školske stvari – bio je jedan od savjeta, piše Njujork Post. (objektiv.rs)