Odjednom popio 100 KAFA, usledila je neviđena DRAMA: Suzana opisala jezive detalje greške svog muža

Svijet

Odjednom popio 100 KAFA, usledila je neviđena DRAMA: Suzana opisala jezive detalje greške svog muža

Velšanin Tomas Entoni Mensfild, otac dvoje dece, tragično je preminuo nakon što je pogrešno izračunao količinu kofeina u svom napitku pre treninga, što je izazvalo srčani zastoj.

Tomas je, naime, popio kofeinski napitak koji je po sadržini kofeina ekvivalentan ispijanju stotinu šoljica kafe, saopšeno je u istrazi.

Konzumirao je prah “Blackburn Distributions”, kompanije za sportske suplemente sa sedištem u Velikoj Britaniji, prenosi North Wales Live.

Preporučena porcija kofeinskog praha, kako je navedeno na pakovanju, je između 60-300 miligrama, dva puta dnevno.

Međutim, digitalna vaga koju je Tomas koristio za merenje praha imala je početnu težinu od 2 g – što je nekoliko puta više od maksimalne količine jedne porcije kofeinskog praha.

Džon Gitins, stariji mrtvozornik za istočni i centralni Vels naveo je da je gospodin Mensfild “verovatno ciljao na serviranje srednjeg opsega” kada je pokušavao da izmeri prah, ali je umesto toga konzumirao previše suplementa, daleko iznad granice normale.

Udovica gospodina Mensfilda, Suzana, rekla je da je njen pokojni muž bio potpuno zdrav i da obično ne pije više od dve šoljice kafe dnevno.

Ona je rekla da je njen muž ispustio ostatak napitka nakon što je otpio gutljaj i počeo da se hvata za grudi, neposredno pre nego što je legao na sofu.

Nekoliko trenutaka kasnije, izbila mu je pena na ustima, a Suzana je istrčala iz kuće kako bi potražila pomoć od svojih komšija i članova porodice koji su živeli u blizini.

Hitna pomoć stigla je na lice mesta u roku od nekoliko minuta i pokušali su defibrilatorom da ga mu spasu život.

Zatim je prebačen u bolnicu na pokušaje reanimacije, ali sve je bilo bezuspešno.

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti toksičnost od kofeina, jer je utvrđeno da je gospodin Mensfild imao 392 mg kofeina po litru krvi, rekao je mrtvozornik.

Poređenja radi, toksičnost kofeina preko 78 mg po litru krvi takođe izaziva fatalan ishod, a kamolki količina koju je u sebe uneo mladić iz Velsa.

U svom zaključku, mrtvozornik je zabeležio Tomasovu smrt kao nesreću zbog nenamernog rezultata njegovih sopstvenih radnji u konzumiranju kofeinskog praha.(objektiv.rs)