Dve godine lečio PACIJENTKINJU kojoj nije mogao da odoli, a onda napravio GREŠKU zbog koje će ispaštati

Svijet

Dve godine lečio PACIJENTKINJU kojoj nije mogao da odoli, a onda napravio GREŠKU zbog koje će ispaštati

Optužen za nesavesno lečenje i p*lno uznemiravanje

Doktor Endrju Gaj Džons suočava se sa disciplinskim saslušanjem od strane Tribunala za medicinske radnike (MPTS) nakon što je optužen da je dodirivao pacijentkinju bez pristanka i “bez medicinskog razloga”.

Dr Džons, koji je radio u NHS fondaciji univerzitetskih bolnica u Liverpulu, takođe je optužen za pružanje loše kliničke nege pacijentu.

Generalni medicinski savetnik (GMC), koji reguliše registar lekara koji mogu da se bave medicinom u Velikoj Britaniji, pokrenuo je istragu protiv dr Džonsa, a optužbe će sada preći na saslušanje o nedoličnom ponašanju pred nezavisnim većem.

– Tribunal će ispitati navode da dr Džons nije pružio dobru kliničku negu pacijentu A. – navodi se u saopštenju MPTS-a, prenosi Liverpool echo.

– Takođe se navodi da je na brojnim konsultacijama dirao pacijenta A. na način koji nije bio klinički indiciran i bez pristanka – navodi se, a postupci dr Džonsa očigledno su bili s*ksualno motivisani.

Ako se utvrdi da su optužbe dokazane, veće ima ovlašćenje da ga suspenduje iz prakse u Ujedinjenom Kraljevstvu ili da ga trajno ukloni.

Saslušanja će se održati od 28. marta do 11. aprila u Mančesteru. (objektiv.rs)