IZBEGNITE SMRAD I BUĐ: Evo koliko opran veš ZAISTA MOŽE DA STOJI U MAŠINI NAKON PRANJA

Zanimljivosti

IZBEGNITE SMRAD I BUĐ: Evo koliko opran veš ZAISTA MOŽE DA STOJI U MAŠINI NAKON PRANJA

Ukoliko ipak osećate svežinu nakon otvaranja vratanaca, imate dve brige manje – ispravnu, čistu mašinu i manjak stresa kada ste u žurbi

Moguće je ostaviti veš nekoliko sati u mašini, a da on ipak zadrži miris i svežinu.

Sigurno vam se nekada desilo da stavite veš na pranje i da ga ne izvadite odmah iz veš mašine po završetku programa. Dešava se da tada dolazi do stvaranja neprijatnog mirisa

Moguće je ostaviti veš nekoliko sati u mašini, a da on ipak zadrži miris i svežinu

Ako se desi da morate da izađete iz kuće i da veš nema ko da izvadi, znajte da on može da vas sačeka tamo gde ste ga ostavili i do 12 časova nakon pranja, ali u određenim uslovima.

Pre svega treba da znate da li sama mašina sadrži bakterije i buđ i da li je prljava i neugodnog mirisa kada je prazna.

Ukoliko je to slučaj, veš koji odmah izvadite nakon pranja imaće takođe neprijatan miris, koji će biti još izraženiji ukoliko takvu odeću ostavite nekoliko sati neraširenu.

Tada bi trebalo detaljno očistiti mašinu, po mogućnosti da sipate sirće na mesto gdje inače sipate deterdžent i da uključite praznu mašinu da se opere, ukoliko već nemate program za čišćenje mašine.

Drugi preduslov za svež i čist veš nakon dugog stajanja u mašini jeste da ste sipali tačno onoliko deterdženta koliko je propisano. Manje može biti nedovoljno, a više može imati kontraefekat, lepi se za odeću. Kada je nedovoljno isprana, na nju se lako lepe i bakterije, pa je rezultat čak i odmah raširenog veša i dalje prljava odeća koja uz to nema baš najugodniji miris.

Ukoliko se desi da osećate neprijatan miris, to je znak da je buđ već počela da se širi i da se veš ubuđao, pa ga je potrebno ponovo dobro oprati.

Ukoliko ipak osećate svežinu nakon otvaranja vratanaca, imate dve brige manje – ispravnu, čistu mašinu i manjak stresa kada ste u žurbi, a veš mora da sačeka da ga raširite. (espreso.co.rs)