“Iznajmili smo kuću, a onda od stanodavca dobili SPISAK 8 BIZARNIH PRAVILA”: Cijeli Internet je ZAPREPAŠTEN ovim kućnim redom!

Zanimljivosti

“Iznajmili smo kuću, a onda od stanodavca dobili SPISAK 8 BIZARNIH PRAVILA”: Cijeli Internet je ZAPREPAŠTEN ovim kućnim redom!

Udoba Interneta gotovo je nemoguće da bilo šta ostane tajna, a posebno kada je rječ o neuobičajenim postupcima i problematičnim potezima. Zato nije ni čudo što je nedavno na društvenoj mreži Reddit osvanuo spisak pravila jednog stanodavca koji je izazvao burne reakcije javnosti.

Naime, jedan mladić je iznajmio sa nekoliko cimera kuću, a vlasnik im je u amanet ostavio spisak od 8 pravila koje moraju da poštuju ukoliko tu žele da žive.

“Pronašli smo ova ‘jednostavna pravila kućnoga reda’ čim smo uselili u novu, iznajmljenu kuću. Svi smo redom u srednjim 20-ima, a neki su i stariji”, pojasnio je anonimni Reditovac i objavio fotografiju papira na kome je stanodavac ištampao zahtjeve.

On je dodao i da im je čovjek rekao da će dolaziti jednom nedjeljno kako bi u kancelariji ili dnevnom boravku obavio neke administrativne poslove. Takođe, u kući postoji jedna zaključana soba u koju podstanari ne smiju da ulaze.

A evo i osam “zlatnih” pravila:

1. Nema hodanja u cipelama po spratu, samo papuče dolaze u obzir.

2. Sva svjetla koja se ne koriste treba da budu isključena. Konkretno, kada se u prizemlju kuha, svetla u spavaćoj sobi ne smiju da rade.

3. Sve staklene flaše, tegle i slično treba da se odlažu napolju u malu zelenu kantu.

4. Kuhinju uvek očistite nakon upotrebe i održavajte je čistom kao što je bila kada ste je prvi put zatekli.

5. Grijanje smijete da uključite samo ako temperatura padne na 18 stepeni ili manje.

6. Nijedan otvoreni plamen ne sme ostati bez nadzora (na primjer svijeće…) .

7. Nemojte stavljati vruće šerpe i tiganje na radne površine u kuhinji, u tu svrhu upotrebljavajte metalne podmetače.

8. Zatvarajte vrata nakon ulaska i izlaska iz kuće.

Alarm za problematičnog stanodavca?

Neka od pravila su svakako razumna i uobičajena, no mnogi korisnici Redita ostali su zbunjeni ovim potezom. Tvrde da odraslim ljudima ne bi trebalo ostavljati ovakva uputstva koji pritom daju novac za prostor u kom stanuju.

“I u zatvoru ima manje pravila”, “Ja bih momentalno otkazao boravak. Te stvari izgledaju nevažno, ali su pokazatelji da imate posla sa problematičnim čovekom”, “Zašto se ponaša prema vama kao da imate 8 godina?”, “Ljudi treba sami da odlučuju o pravilima koja će vladtai u kući u kojoj žive”, samo su neki u nizu sličnih komentara.(novi.ba)