Spremao se da istrči maraton, pa saznao GORKU ISTINU koja je zagorčala život njemu i porodici

Ispovijesti

Spremao se da istrči maraton, pa saznao GORKU ISTINU koja je zagorčala život njemu i porodici

Morao je da saopšti najbližima da će ga uskoro izgubiti

Mark Džons (45) iz Armstona, trenirao je za maraton kada je odjednom napipao kvržicu u stomaku, za koju se ispostavilo da je terminalni rak bubrega.

Bilo je to u nedelji koja je prethodila Božiću, kada je Mark postao uznemiren i počeo da oseća jak umor i nasumične bolove u leđima i duž tela.

Otišao je kod svog lekara opšte prakse i poslat je na skeniranje pre nego što mu je rečeno da je kvržica zapravo rak bubrega i da mu je ostalo još samo nekoliko meseci života, prenosi Mančester ivning njuz.

– Znao sam da nešto nije u redu. U početku sam mislio da je kila. Trenirao sam za maraton pa sam pre nekoliko nedelja trčao polumaraton. Naravno, uvek razmišljate o najboljem. Rak je poslednja stvar na toj listi – kazao je on.

Vest o kanceru pojavila se kao grom iz vedra neba.

– Rekli su da se rak proširio na moju kičmu pa su morali da urade radioterapiju kako bi smanjili čvorove kako bih mogao da se krećem i hodam. Bio sam u bolnici i imao radioterapiju u subotu. Izgubio sam sposobnost u nogama jer su me doveli do kičmenog šoka – naveo je Mark.

Doktori su mu u međuvremenu rekli da je rak već toliko uznapredovao da je “neizlečiv”.

– To je bio mali šok. Sve se dogodilo tako brzo. Čim sam saznao, rekao sam porodici i prijateljima da će me, nažalost, izgubiti. Nastaviću da se borim koliko god mogu – istakao je otac dvoje dece. (objektiv.rs)