Komšije se žale na KUKURIKANJE petlova, a vlasnica im poslala BRUTALNU poruku: Sad strepi za svoje imanje

Zanimljivosti

Komšije se žale na KUKURIKANJE petlova, a vlasnica im poslala BRUTALNU poruku: Sad strepi za svoje imanje

Džes Merson (33) privedena je i moraće da se pojavi pred sudom nakon što su se komšije požalile da ih svaki dan u četiri sata ujutru kukurikanjem bude čak 10 njenih petlova.

Džes će se pojaviti pred sudijama za prekršaje zbog tvrdnji da nije uspela da “smanji buku i nered”, uprkos tome što je upozorena da preduzme mere.

Ova devojka iz Zapadnog Jorkšira veliki je ljubitelj životinja i u vlasništvu ima ravu malu farmu. Gaji svinju, dve koze, dve guske, 51 kokošku, devet pataka, i tri mačke na delu polu-seoske zemlje koju je zakupila od jednog farmera.

Kada se njena komšinica požalila policiji i opštini da ih petlovi kukurikanjem bude u cik zore, Džes je dobila obaveštenje da mora da “obuzda svoju živinu”.

Džes, koja samu sebe naziva “ludom damom za kokoškama sada se plaši da će morati da se odrekne uzgajanja svojih životinja.

– Znam da komšijama nije prijatno buđenje, ali ovo je polururalno područje i ja iznajmljujem zemlju od lokalnog farmera – rekla je ona, prenosi Metro.

– Petlovi i ostale životinje su kao moje bebe. Nemam dece i ne nameravam da ih imam. Uvek sam odrastala uz životinje i sada kao odrasla osoba mogu da imam životinje koje želim – dodala je 33-godišnjakinja.

Petlovi bi, u najgorem slučaju po nju, morali da joj se oduzmu i da se udome negde drugde ili čak da budu eutanazirani. To bi značilo i kraj njenog hobija i ljubavi.

Džes je zakupila parcelu pre tri godine i od tada drži životinje na tom imanju.

Jedna obližnja stanovnica rekla je gradskom veću da buka živine utiče na njen svakodnevni život.

– Ne radi se o samo jednom petlu koji povremeno kukuriče, već ih ima mnogo više. Kad jedan krene sa kukurikanjem, drugi nastavljaju i to rade sinhronizovano – navela je komšinica.

Džes ipak ne veruje da su njeni petlovi prave toliku buku i tvrdi da u blizini ima još dosta petlova koji počnu da kukuriču.

Takođe je u svoju odbranu rekla da poznaje ljude koji žive bliže njenom imanju od gospođe koja je podnela žalbu i da oni nemaju problema sa njenim kokoškama i nikad se nisu žalili na buku.

– Osećam da ova osoba samo želi da izazove nevolje – tvrdi Džes.(objektiv.rs)