GDJE PROSIPATE TALOG KAFE? SVE ŽENE PRAVE OGROMNU GREŠKU: Trik znaju samo prave iskusne domaćice, ovo je jedini pravilan način

Zanimljivosti

GDJE PROSIPATE TALOG KAFE? SVE ŽENE PRAVE OGROMNU GREŠKU: Trik znaju samo prave iskusne domaćice, ovo je jedini pravilan način

Sudoper možete vrlo lako zaštopati i uzrokovati daljnje probleme nekim svakodnevnim radnjama o kojima možda nikada niste razmišljali.

Osim što nije dobro u njega odlagati tanjure pune hrane, nije dobro ni u odvod puštati neke vrste namirnica i kemikalija jer može doći do oštećenja cijevi.

Kako prenosi Hillcrestplumbing, prva stvar koju nikako ne biste trebali bacati u odvod je mast – vrlo je štetna za cijevi, ali i za okoliš.

Može se stvrdnuti i stvoriti začepljenje koje se jako teško uklanja. Pričekajte da se zgusne i stvrdne na sobnoj temperaturi, a onda je bacite u kantu za smeće.

Jedna stvar koju većina baca u odvod je talog od kave, ali on se ponaša slično kao mast – djeluje poput mulja i začepljuje vam odvod. Bacite ga u smeće ili iskoristite za kompost.

Ostatke hrane, a posebno kosti nikada ne bacajte u odvod. Kost može probušiti cijev, a nakupljeni ostatci hrane će ga zaštopati. Za kraj, ako imate stare lijekove radije ih odnesite na specijalizirana odlagališta nego da ih puštate u odvod. (novi.ba)