Škola devojčicu (13) TRI puta poslala u PRITVOR zbog odeće: Odmah usledila BRUTALNA reakcija majke

Zanimljivosti

Škola devojčicu (13) TRI puta poslala u PRITVOR zbog odeće: Odmah usledila BRUTALNA reakcija majke

Stivi, čija ćerka Ava (13) pohađa školu, rekala je za The San da je haos u školi podstakao roditelje da progovore

Izrevoltirana majka nasrnula je na osoblje škole nakon što su njenu ćerku tri puta pritvorili u samo nedelju dana zbog njene uniforme.

Stivi Kuts (32) osudio je školu koju je pohađala njena ćerka u Južnom Tajnsajdu zbog njenih “smešnih” pravila nakon čega je tvrdila da je “više od trideset” dece bilo u pritvoru u samo jednom danu.

Stivi čak tvrdi da su “ekstremne” mere – koje znače da učenici moraju da ostanu sat vremena posle škole – date deci jer kasne samo jedan minut na čas.

Stivi, čija ćerka Ava (13) pohađa školu, rekala je za The San da je haos u školi podstakao roditelje da progovore.

Majka dvoje dece iz Saut Šildsa izjavila je:

– Situacija je postala smešna i mislim da su pravila previše ekstremna. Ava je dobila tri pritvora u jednoj nedelji zbog uniforme. Učenici se zadržavaju ako zakasne minut ili dva. Razumem važnost vremena, ali mora da postoji malo slobode.

Sve se ovo desilo nakon što je roditeljima poslato pismo kao znak upozorenja za svako kršenje pravila u vezi sa nošenjem uniforme i da će biti sankcija od jednog sata posle škole istog dana.

Upućen je i apel roditeljima da ne dozvoljavaju deci da idu u školu u helankama ili suknjama od rastezljivog materijala ili previše pripijenim uz telo. Ali roditelji su priznali da je jedan od problema sa školskim zahtevima to što može biti skupo kupovati uniformu za svoju decu koja ito brzo prerastu.

Kler Stori (33) čija ćerka Amelija (14) pohađa ovu školu, rekla je:

– Deca rastu i sada smo na polovini školske godine, a kupovina nove uniforme je dodatni trošak koji ne mogu da priuštim.

Dok se drugi roditelj ljutio:

– Moja ćerka je ustala i košulja joj je ispala iz pantalona, odmah su joj pripretili pritvorom. Moja druga ćerka je pritvorena zbog suknje iznad kolena. Ne govorim o mini suknji, a plus je imala i debele crne hulahopke, a ipak joj je vaki dan određivana kazna.

Određivanje zakona

Direktor Džon Krou branio je pravila insistirajući da su ona oduvek bila na snazi, ali su bila opuštena tokom pandemije.

– Imamo velika očekivanja od naših učenika u pogledu manira, ponašanja i usvajanja savesnog pristupa učenju. „ećina naših učenika je besprekorno obučena u svoje uniforme, koje nose sa ponosom. Zamolili smo roditelje i staratelje da nastave da nas podržavaju po ovom važnom pitanju i da ispune očekivanja škole – rekao je direktor škole. (objektiv.rs)