JEDNA ČAŠA PRIJE OBROKA REGULIŠE KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL: Ovaj napitak je pravo čudo, lijek za cijeli organizam (RECEPT)

Zdravlje

JEDNA ČAŠA PRIJE OBROKA REGULIŠE KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL: Ovaj napitak je pravo čudo, lijek za cijeli organizam (RECEPT)

Prvi se od svega 4 sastojka

Ovaj napitak je izvrstan kada je u pitanju regulisanje krvnog pritiska, smanjenje masnoća i stabilizacija šećera u krvi. Iako ima samo četiri sastojka – cimet, jabukovo sirće, med i limun, svaki od njih ima posebna svojstva koja pomažu tijelu.

Cimet sprječava upalu, liječi osjetljivost na insulin kod dijabetičara tipa 2 i reguliše nivo glukoze. Jabukovo sirće zbog svoje kiselosti stabilizuje krvni pritisak, dok med sadrži značajne hranljive stvari koje podstiču telo da se brže liječi i ostane zdravo. Limun je bogat vitaminom C i antioksidansima, a osim poboljšanja imuniteta, pomaže i kod dijabetesa.

Sastojci:

1 kašičica cimeta
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika meda
2 kašike limunovog soka
čaša vode

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmješajte.

Napitak pijte svakog jutra na prazan želudac, ili manju količinu prije svakog obroka. Uvijek je bolje pripremiti svježu količinu, umjesto da uzimate iz frižidera.

Napomena: Prije upotrebe bilo kog narodnog lijeka, konsultujte se sa ljekarom. (novi.ba)