Nataša tvrdila da joj je ćerka ostala INVALID: Tužila bolnicu, ali je zbog te odluke gorko ZAŽALILA

Zanimljivosti

Nataša tvrdila da joj je ćerka ostala INVALID: Tužila bolnicu, ali je zbog te odluke gorko ZAŽALILA

Sve je radila u dogovoru sa ćerkom, a devojčica se otkrila neviđenom glupošću

Nataša Koli (38) iz britanskog Hala koja je tužila bolnicu i zahtevala odštetu od 7,3 miliona funti nakon što je lagala da joj je ćerka ostala invalid nakon greške lekara, osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

Laži Nataše Koli razotkrivene su objavama na društvenim mrežama na kojima se vidi njena ćerka Megan (21) za koju je tvrdila da ima težak invaliditet, kako peva, pleše i igra glavnu ulogu u jednoj pozorišnoj predstavi.
Nataša je pokrenuo tužbu, tvrdeći da je Megan, koja je rođena sa pomerenim kukovima, ostala ozbiljno invalidna jer lekari nisu uspeli da isprave problem tokom operacija kada je bila mlađa.

Iz bolnice su priznali kršenje dužnosti u načinu na koji su operacije izvedene na Megan, procenjujući tužbu na oko 65.000 funti.

Ali Koli, koja je bila partnerka svoje ćerke u parnici, zahtevala je ogromnih 7,3 miliona funti, tvrdeći da su greške značile da je Megan ostala “značajno oslonjena na invalidska kolica van kuće sa posledičnom zavisnošću, pošto je obavezno neko morao da je gura u kolicima”.

Međutim, istrage su pokazale da je Megan pohađala kurs scenskih umetnosti i da je objavila postove na društvenim mrežama na kojima se prikazuje kako stoji na nogama, kako peva, pleše i nastupa na pozorišnim predstavama bez ikakvih poteškoća.

Predavači na njenom kursu su je hvalili kao “snažnu plesačicu” i “zvezdanu učenicu” koji su, kako su rekli advokati medicinskog centra, izrazili “zaprepašćenje” kada su saznali da je za nju rečeno da je težak invalid.

Na Višem sudu u Londonu ove nedelje, sudija Born proglasio je Natašu Koli krivom za nepoštovanje suda zbog laži navodeći da njena ćerka treba da koristi invalidska kolica kad god je van kuće i izrekao joj je uslovnu kaznu od šest meseci zatvora, uslovno na dve godine.

Megan je pritom oslobođena ovih optužbi.

Bolnica je priznala krivicu prilikom operacije, ali je tvrdila da bi 65.500 funti nadoknadilo Megan još dve nepotrebne operacije kojima bi morala da se podvrgne, plus činjenicu da će se možda suočiti sa zamenom kuka ranije u životu nego što bi njeno stanje inače zahtevalo.

Međutim, njena majka Nataša je insistirala na tome da su Megan, zbog grešaka, bila potrebna invalidska kolica i da je totalno nepokretna.

Sudu je prikazan snimak kako Megan nastupa u pozorišnim produkcijama, a takođe je na svojim društvenim mrežama postavila video snimke na kako stoji i peva, kao i izjave da želi da “izgradi karijeru u izvođenju i modeliranju”. (objektiv.rs)