PITALA SAM SNAJU ŠTA DA POKLONIM UNUKU ZA ROĐENDAN: Njene reči su me izbacile iz takta!

Ispovijesti

PITALA SAM SNAJU ŠTA DA POKLONIM UNUKU ZA ROĐENDAN: Njene reči su me izbacile iz takta!

Njene reči su me baš iznervirale

Ovog marta moj unuk puni pet godina. Nisam znala šta da kupim detetu, pa mi đavo nije dao mira te sam snaju pitala šta da poklonim detetu?

“Daj mu novac,” rekla je moja snaja bez dlake na jeziku.

Malo sam se štrecnula na te njene reči jer smatram da novac nije dobar poklon za jedno dete. Svi smo mi bili deca i sećam se da smo sa takvom radošću otvarali poklone u želji da ćemo tamo naći igračke. Ali snaja je nastavila da mi priča kako je detetu potreban novac, te da će ono samo da izabere poklon od tih para.

“Znači da i tebi za rođendan poklonim novac, ” rekla sam polu šaljivo, polu ironično. Snaja je besno frknula i prevrnula očima na ove moje reči.

Ja sam velikodušna osoba. Sama živim od kako sam se razvela do prvog muža, oca mog sina. Imam solidna primanja, a svu zaradu trošim na sebe. Redovno putujem, a volim i da se negujem.

Pa šta, zar nisam zaslužila da živim punim plućima i da trošim svoj novac na sebe?

Sin i snaja žive skromno. Snaja čeka da unuk pođe u školu kako bi se vratila na posao. Do sada nije radila jer je smatrala da treba da brine za njega i da ne može da ga šalje u vrtić. O poslu i dalje ne razmišlja ozbiljno, jer smatra da će se dete možda razboljevati prvih dana u školi, dok ne stekne imunitet. Stoga često kaže kako nema potrebe da počinje još da radi, ako će morati stalno da ide na bolovanje.

Ali moj unuk je odličnog zdravlja! Ali i da on nije tako dobrog zdravlja, ne bi valjda ona bila jedina majka koja ide na bolovanje?!

Nepotrebno je reći da moja snaja nije radila čak ni kada je moj sin ostao bez posla i dok je tražio drugi, ona je sedela kod kuće. Naravno, tada sam im pomagala, jer nisu imali nikog drugog.

Ali ne želim da se mešam u njihv brak. Samo želim da svom unuku poklonim nešto što će ga obradovati. Možda nekog robota o kojem toliko priča?

S jedne strane opet razumem snajku, jer su u dugovima i svaki dinar im je bitan. Ali opet, moj unuk jednom puni pet godina i stvarno želim da ga obradujem. (stil.kurir.rs)