Probudila se pored MRTVOG dečka, u krevetu su bila i DECA: Morala je da im ispuni želju koja kida srce

Ispovijesti

Probudila se pored MRTVOG dečka, u krevetu su bila i DECA: Morala je da im ispuni želju koja kida srce

Lekari su mu rekli da je povredio mišić u teretani i poslali ga kući

Jedna žena iz Velsa probudila i zatekla svog dečka mrtvog pored nje, posle čega je počela da spava sa svojom decom jer se plaše da će i ona da umre u krevetu, piše Miror.

Amelija Taunson (29) iz Reksama bila je u vezi sa Demijenom Džounsom (30) devet godina. Iako je patio od epilepsije, kaže da je uvek bio slika i prilika zdravog čoveka.

Međtutim maja prošle godine počeo je da pati od poteškoća sa disanjem i hitno otišao u bolnicu, ali su mu doktori rekli da je samo povredio mišić dok je vežbao. Demijenovo stanje nije se poboljšalo, a kada je dva dana kasnije otišao u krevet, nije se probudio.

Preminuo je uprkos naporima njegove devojke da ga reanimira.

– Počela sam sa reanimacijom Damijena, želeći samo da se probudi. Deca su gledala kako sam pokušavala da ga oživim skoro 20 minuta dok smo čekali Hitnu pomoć. Za njih je to bilo užasno – rekla je Amelija.

Demijen je hitno prebačen u bolnicu, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Uprkos šoku i tuzi zbog tako iznenadnog gubitka voljene osobe, Amelija je rekla da je poslednja zajednička noć porodice bila savršena.

– Njegove poslednje reči koje mi je uputio, noć pre nego što je preminuo, bile su “Volim te”. Gledali smo film u krevetu sa decom, tako da smo proveli divno veče, svi zajedno. To mi je velika uteha – rekla je Amelija.

Ona je dodala da imaju ogroman krevet u kojem su svi zajedno zaspali te kobne noći.

Amelija je opisala mučne trenutke kroz koje su kao par prošli. Ona je imala čak osam pobačaja, a njihova prva ćerka je rođena mrtva 2014. godine.

– Bili smo skrhani svakim pobačajem i Demijen je to veoma loše podnosio. Gubitak naše ćerke bio je posebno težak – kazala je žena i dodala da se njen partner nosio sa gubitkom tako što je naporno trenirao.

Taman kada su se spremali da odustanu od porodice, u maju 2015. na svet dobili su sina Dejvida, a ubrzo potom i ćerku Esme-Rouz.

– Bili smo oduševljeni što smo konačno postali roditelji. Damijen je i sam bio kao veliko dete, samo je želeo da bude tata. Bili smo tako srećna mala porodica – kazala je ona.

Skoro godinu dana nakon što je Damien sahranjen pored njegove mrtvorođene ćerke Ave-Mej, Amelija je konačno saznala da je umro zbog nedijagnostikovanog srčanog oboljenja. Imao je srčanu aritmiju i stenotični ateroma koronarne arterije.

– Čekali smo devet meseci da saznamo zašto je Demijen umro. To je veliki šok. Izgledao je tako dobro i zdravo, još je i stalno bio u teretani – kazala je skrhana žena, dodajući da deca i dalje spavaju sa njom plašeći se da ne izgube i nju kao svog oca. (objektiv.rs)