BILO MI JE ČUDNO ŠTO SE SAMO DOPISUJEMO, REKAO MI JE DA JE SRAMEŽLJIV: Prevarant OJADIO majku dvoje dece za 9.000 funti

Ispovijesti

BILO MI JE ČUDNO ŠTO SE SAMO DOPISUJEMO, REKAO MI JE DA JE SRAMEŽLJIV: Prevarant OJADIO majku dvoje dece za 9.000 funti

Kad je majka dvoje dece Sunita Britn preko Fejsbuka upoznala Majkla, nije mogla da veruje kako se dobro razumeju i koliko toga imaju zajedničkog, oboje su naime bili rođeni istog dana, a on je tvrdio da je, baš kao i ona, usvojen.

– Ja sam bila razvedena i tražila sam nekoga zbog koga ću se opet osećati posebno – priznaje Britn, koja se s Majklom stvarno, kako kaže, osećala kao najlepša žena na svetu.

Osim što je bio ‘vlasnik globalne inženjerske kompanije vredne više miliona funti’, Majkl je tvrdio da je analitičar kriptovaluta; a zbog osećanja koje je razvila prema njemu, usamljena Britn brzo je odbacila sve očigledne znakove upozorenja koji su se samo nizali.

– Bilo mi je između ostalog čudno i to što samo razmenjujemo poruke i nikada ne koristimo video pozive, ali rekao mi je da je stidljiv. Kada sam jednom pokušala s video pozivom slika je bila jako mutna i izgledao je 20-ak godina stariji nego što je tvrdio – ispričala je, a jedan joj je dan samo javio da hitno mora na poslovni put jer se “na jednom od njegovih inženjerskih projekata na Kipru dogodila tragična nesreća”…

Rekao je i da porodici jednog od stradalih zaposlenih mora da isplati 160.000 funti, a tri dana kasnije javio je da ga kiparska policija drži u pritvoru… Pokazao joj je i (lažnu) web stranicu svoje kompanije i novac koji mu je “nestao” pa je od nje tražio novac za advokata. Dala mu je tako devet hiljada funti, a par je brzo počeo da planira i odlazak u SAD čim on izađe iz pritvora.

– Zvala sam najbolju prijateljicu i ispričala joj sve što se dogodilo i kako bi trebalo da idem u SAD, a ona mi je rekla: “Pa on te je prevario, budalo, imaš decu na koju treba da misliš, mogao je da te ubije…” Tada je i sama počela bolje da proverava neke Majklove tvrdnje i brzo došla do istog zaključka, pa je o svemu obavestila svoju banku, koja joj je blokirala račun i kontaktirala policiju.

– Kad si usamljen i željan tuđe pažnje, lako sebe u svašta uveriš – kaže Britn koja se nakon ovog iskustva više posvetila deci i pauzirala svoj ljubavni život. (kurir.rs)