KADA PERETE BELI VEŠ OBAVEZNO DODAJTE SOK OD LIMUNA I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DESITI: Efekat je i VIŠE NEGO OČIGLEDAN

Zanimljivosti

KADA PERETE BELI VEŠ OBAVEZNO DODAJTE SOK OD LIMUNA I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DESITI: Efekat je i VIŠE NEGO OČIGLEDAN

Jednostavno stavite 200 mililitara čistog soka od limuna u veš mašinu, operite veš kao i obično, gotovo

Osim što je limun finog ukusa i prava je vitaminska bomba, takođe je i popularno sredstvo u domaćinstvu koje se koristi van kuhinje za mnoge kućne probleme – npr. za pranje veša.

Evo kada i zašto bi trebala koristiti malo soka od limuna kao tajni sastojak pri pranju veša.

Evo zašto u mašinu za pranje veša treba staviti sok od limuna

Bilo da se radi o mrljama od trave, rđe ili krvi, mrlje na svetloj odeći često mogu biti vrlo tvrdoglave i teško ih je ukloniti. Međutim, umesto hemijskog izbeljivača može pomoći malo soka od limuna. Čisti sok od limuna ima blagi efekat izbeljivanja, koji uklanja mrlje i čini veš čisto belim. Osim toga, odeća dobija i prijatan miris limuna.

Kako to funkcioniše?

Jednostavno stavite 200 mililitara čistog soka od limuna u veš mašinu, operite veš kao i obično, gotovo! Vaša odeća bi ponovo trebalo da bude bez mrlja.

Važno: sok od limuna kao prirodno sredstvo za uklanjanje mrlja sme se koristiti samo na beloj odeći zbog njegovog efekta izbeljivanja, odnosno, nemojte ga koristiti na crnom ili obojenom vešu.

Limun se takođe može koristiti za uklanjanje mrlja

Umesto da stavite sok od limuna u mašinu, možete ga koristiti i za prethodno tretiranje tvrdokornih mrlja na beloj odeći. Jednostavno natapkajte mrlju s malo soka (ne trljati!), a zatim stavite odevni predmet u pranje kao i obično.

Nakon ciklusa pranja mrlja bi trebalo da nestane. (espreso.co.rs)