URNEBESNI RUS ŽIVI U SRBIJI, UZGAJA STOKU I PORUČUJE: Ovo je najlepša zemlja i zato tu živim! (VIDEO)

Ispovijesti

URNEBESNI RUS ŽIVI U SRBIJI, UZGAJA STOKU I PORUČUJE: Ovo je najlepša zemlja i zato tu živim! (VIDEO)

Gleb Fils (22) već ima i armiju obožavalaca na društvenim mrežama gde se svi smeju njegovim anegdotama iz Srbije.

Da pitate Srbe, naročito one mlađe, većina bi koliko sutra sela u avion i okušala sreću u svetu. Rus Gleb Fils (22) uradio je obrnuto. Rekao je doviđenja i Londonu u kojem je tada živeo, ali i rodnoj Rusiji, i svoj život sa roditeljima i sestrom nastavio baš ovde.

Za njega, iako će to nekima zvučati čudno, trenutno nema lepšeg mesta za život od Srbije. A čak i ne živi u Beogradu ili Novom Sadu. Gleb i njegova porodica nastanili su se u selu na planini, gde uzgajaju stoku, imaju svoju baštu, mir i prelepu prirodu u kojoj, priča nam Rus, uživaju svaki dan.

– Imam 10 ovaca, prepelice, patke, guske, mačke, kuče. Imam i baštu, plastenik. Baš je lepo, jer se celu godinu služim svežom hranom iz plastenika. Teško je samo ponekad zimi, kad nema dovoljno sunca pa zbog solarnih panela nemam struju ili kad leti dugo nema kiše, pa nemam vodu i moram da je donosim – priča Gleb na skoro pa tečnom srpskom.

Za godinu dana koliko je ovde, naučio je jezik, a stekao i armiju obožavalaca na Tik Toku i Instagramu gde redovno izveštava o anegdotama iz Srbije. Poslednje što su ga naši naučili je da koristi beli luk kao prirodni lek. „Mislim da stvarno dobro radi. Ma, odličan je“, kaže nam Gleb, s osmehom kao da govori o čokoladi.

Pre Srbije živeo je u Londonu, a pre toga u Grčkoj. Ipak, ističe, nigde mu nije bilo kao ovde.

– Išao sam u školu u Grčkoj i zaljubio sam se u njihovu kulturu i život. U Srbiji mi je baš slično, ali malo lepše i draže, jer se osećam bliže sa narodom. Možda zato što sam Rus. Na primer, slavimo Božić isti dan, a i Srbija mi je sad najlepša država u kojoj mogu da živim – kaže Gleb.

@glebfeels

Hopped on to this trend 😁 #serbia #thegoodlife #glebfeels ig: glebfeels

♬ Originalton – BLKN_Muzika_official

Nije mu bilo teško ni da se po najvećoj zimi usudi da pliva za Časni krst. Srećom, imao je rezervni donji veš, jer se dogodila nezgoda kojoj smo se od srca ismejali. Glebu je u vodi spao kupaći.

– To je bilo baš smešno. Obukao sam kupaći i bio mi je malo veći, pa nisam skinuo gaće. Kad sam ušao u vodu, izgubio sam kupaće. Neko ko me zna iz crkve je video moje gaće da plivaju i doviknuo mi: „Gleb, izgubio si gaće“. Bio je jako uplašen, mislio je da ispod nisam imao gaće i stvarno je bilo presmešno – priseća se nasmejani mladić.

Dogodilo mu se i da je baš ovde pao vožnju. I to tako što je udario instruktora.

– Uh, bio sam jako nervozan. Policajac je izašao iz kola zato što sam radio radnju ubrzanja na poligonu. Hteo sam da namestim kola u dobar položaj, da mogu lepo da krenem. Moj instruktor mora da uđe u kola dok radim radnju s ubrzanjem i dok on ulazi, ja ne razmišljam o njemu, samo hoću lepo da namestim kola. Krećem u rikverc dok instruktor ulazi i on umalo pada. Ali, nije se naljutio, mislio je da sam slučajno – prepričava mladi Rus i ponosno dodaje da je položio iz trećeg puta.

Čak mu ne smetaju ni srpski vozači. Loša iskustva za sada, kaže, nema. Kod naših ljudi najviše voli „koliko su dobri, topli, otvoreni“.

– Lako možeš da se pridružiš, nisu zatvoreni, gostoprimljivi su. I znaju kako da uživaju – dodaje Gleb. A lepotom naših devojaka je očaran. I nisu snobovi, dodaje, poput mnogih u Rusiji.

– Primetio sam da su mnogo lepe. Dugo nisam živeo u Rusiji, ali mi je došao brat i rekao da su mnogo lepše ovde nego u Rusiji. I nisu snobovi – kaže on.

Kada ga pitamo o budućnosti, odmah nam stavlja do znanja da ne razmišlja duže od šest meseci unapred. Ono što sigurno zna je da će ovde nastaviti školovanje, a želja mu je da upiše ITS školu.

Srbima ima da poruči samo jedno:

– Da budu pozitivni više prema svojoj državi. Dosta Srba mi kaže da hoće da ode u Rusiju, ali tamo je mnogo lošije nego ovde. I u Moskvi i u Londonu je baš skupo, i klima nije dobra kao ovde. Ni hrana nije tako sveža. Paradjz ovde je mnogo lepši nego u Londonu i Moskvi – poručuje nam Gleb na kraju razgovora, ponosan na svoju baštu i svoj miran život u prirodi. (stil.kurir.rs)