NE MORATE JE NI DODIRNUTI: Ovako se najlakše čisti četka za WC šolju, samo je potopite u ovu smjesu

Zanimljivosti

NE MORATE JE NI DODIRNUTI: Ovako se najlakše čisti četka za WC šolju, samo je potopite u ovu smjesu

Jedna od najodvratnijih stvariu domu jeste četka za WC, nije mali broj onih koji ovaj predmet ni pokušavaju da operu već ga bacaju i kupuju drugu

Kada je jedna žena na Fejsbuku napisala da čak i kada opere četku za čišćenje WC-šolje nema osećaj da je čista te je baca i kupuje drugu, brzo je dobila odgovor kako može savršeno dobro da je očisti i bude zadovoljna higijenom svog kupatila.

Ako se redovno ne čisti, bakterije nakupljene na četki za WC proširiće se po njihovoj ručki i cijeloj WC-šolji, pa će se sa svakim idućim čišćenjem samo raznositi po kupatilu…

Istraživanje o obavljanju kućnh poslova otkrilo je da više od petine ljudi rođenih nakon 1981. čisti toalet na svake četiri sedmice. Čišćenje kupatila obavljaju jednom sedmično, ali čak 54 odsto njih smatra to nepotrebnim.

Zato su zaljubljenici u čišćenje u Facebook grupi koja okuplja fanove britanske kraljice čišćenja Mrs. Hinch otkrili jednostavan i jeftin trik za čišćenje četke za WC.

– Na svakih nekoliko mjeseci bacim četku i kupim drugu jer nemam osećaj da je čista… – napisala je jedna korisnica u Mrs Hinch Cleaning Tips, a brzo su mnogi u komentarima ponudili svoje savete. A najveći broj njih, čini se, koristi izbjeljivač.

– Izlijte izbjeljivač u školjku i u nju stavite četku. Ostavite tako preko noći pa ujutro isperite – objasnila je jedna korisnica.

Neki su napisali da čak ni to nije potrebno, već je dovoljno očistiti WC-školjku četkom i izbjeljivačem.

– Izlijem izbjeljivač u WC školjku, pa je istrljam WC četkom; tako se očiste i školjka i četka – savjetovala je druga, prenosi The Sun. (novi.ba)