Dok je doktorka Ana porađala ženu desilo se ČUDO: Ovakve BLIZANCE nikada nije videla

Svijet

Dok je doktorka Ana porađala ženu desilo se ČUDO: Ovakve BLIZANCE nikada nije videla

Prilikom carskog reza desilo se nešto što će pamtiti do kraja života

Prizor koji oduzima dah zabeležen je u u sredu kada je jedna porodilja iz Španije na svet donela blizance, tako da je jedna beba izašla iz stomaka u vodenjaku.

Fenomen poznat je pod nazivima “sirena porođaj” ili “beba u balonu” događa se jednom u 80.000 slučajeva kada amnionska kesa ostane netaknuta tokom porođaja. Šanse da se to desi sa blizancima su tek astronomski male.

Porođaj carskim rezom je prošao bez komplikacija i obe bebe se dobro osećaju, a za to je odgovorna akušerka Ana Teihelo iz bolnice u gradu Vinaros, koja je obavila zahvat i objavila neverovatne fotografije.

– Danas smo u bolnici Vinaros imali prikriveni carski rez (2. blizanac) i ovde se vidi oduševljenje učesnika. Postoje dani koji nas nateraju da se setimo zašto smo u ovom poslu – napisala je ona na Tviteru.

Amnionska kesa je tanka membrana ispunjena tečnošću koja okružuje fetus tokom trudnoće i pomaže da se zaštiti od povreda i da reguliše temperaturu kako bi mogao da ostane topao.

Šansa da ona ostane netaknuta veća je kod carskog reza, ali postoji i kod prirodnih porođaja.

– Prelepe fotografije, zar ne? Ovo je prvi prikriveni carski rez koji sam videla i svideo mi se, a studentima ništa ne govorim (iako priznajem da sam ja ta koja vrišti). Blizanci kada su se rodili bili su izuzetno dobri – napisala je doktorka. (objektiv.rs)