Nakon 77 godina braka, zatražio razvod: Kada je pronašao ovo, svet mu se srušio!

Zanimljivosti

Nakon 77 godina braka, zatražio razvod: Kada je pronašao ovo, svet mu se srušio!

Antionio i Rosa postali su najstariji par koji je zatražio razvod

Deka Antonio C (99) i Rosa (96) iz Italije su najstariji par ikada koji je odlučio da se razvede, nakon 77 godina braka iz kojeg imaju petoro dece, desetak unučadi i jednog praunuka.

Naime, nekoliko dana pre Božića 2011. godine deka je u staroj prašnjavoj komodi pronašao pisma koja su promenila tok njegovog života. Kada je počeo da ih čita, došao je do saznanja da mu je supruga bila neverna, te da je imala ljubavnika i to pre 60 godina.

Razočaran i besan, istog trenutka pozvao ju je, nakon čega je ona, plačući sve priznala. Molila ga je za oproštaj, ali uzalud.

Povređeni deka ubrzo nakon toga podneo je papire za razvod.

Antonio i Rosa venčali su se 30-ih godina 20.veka. On je rodom bio sa Sardinije i bio je zapovednik karabinjera u njenom rodnom Napulju.

Nakon što je njihova priča završila u lokalnim novinama, a potom i šire, italijanska vlada je 2015. godine revidirala postupak razvoda smanjivši vreme čekanja za nesporne slučajeve sa tri godine na šest meseci.

“I dan danas postoje slučajevi kakvi nikada pre nisu postojali, ljudi stariji čak i preko 80 godina traže razvod kako bi mogli da započnu novi život. U većini slučajeva razvod traže Italijanke starije od 65 godina”, rekao je Gian Etore Gasani, predsednik i osnivač Italijanske akademije bračnih pravnika 2015. godine za list Il Messaggero.

Antonio i Rosa su ovim potezom postali najstariji par koji je ikada zatražio razvod, srušivši rekord para iz Velike Britanije, Bertie i Džesi Vud koji su se razveli 2009. nakon 36 godina braka. Oboje su tada imali 98 godina. I njoj i njemu to je bio drugi brak. Bertie je preminuo godinu dana nakon što je njihov razvod okončan, malo pre 99. rođendana, prenosi The Vintage News. (stil.kurir.rs)