Sara je imala venčanje iz snova, a dve nedelje nakon SVADBE porodicu je zadesila ogromna tuga

Svijet

Sara je imala venčanje iz snova, a dve nedelje nakon SVADBE porodicu je zadesila ogromna tuga

Ljubazna, velikodušna i lepa direktorka, kako su je mnogi opisivali, umrla je nešto više od nedelju dana nakon što se udala.

Sari Pikok je pre dve godine dijagnostikovan tumor na mozgu nakon što je patila od glavobolje i kolapsa u školi. Ona i njen partner Ričard Hjuitson (50) zadržali su san o “fantastičnom venčanju” kada se završi njena hemoterapija, ali se rak vratio još agresivnije u jesen prošle godine, što ih je navelo da se presele iz Čestera u Formbi da bi bili sa porodicom i da bi Sara imala konstantan nadzor.

Par i njihovi prijatelji i porodica uskočili su u organizaciju “punog” venčanja u Gospinoj crkvi u Lidijatu.

– Mislim da je to bila jedina stvar koja je održala Saru da napreduje. To je nešto čemu se treba radovati. To je nešto čemu treba planirati. I to je bila najbolja stvar koju smo mogli da uradimo, jer inače, čime se bavite? Šta radite ako vam neko kaže da ćete umreti – rekao je Sarin suprug i dodao:

– Tragično je što je njeno vreme bilo tako skraćeno, ali zapravo je Sara na kraju dobila sve što je želela. Sve što je želela je da se uda i da ima svoju porodicu oko sebe, i to je nekako dobila na samom kraju. Bilo je to neverovatno venčanje. Imali smo kompletnu venčanicu, puno mesto, prijem, crkvu, sve – naveo je Ričard.

Sarino zdravlje se pogoršalo odmah nakon venčanja, a njena sposobnost kretanja je opadala sve dok nije bila u invalidskim kolicima, a zatim tri dana bila vezana za krevet. Umrla je u 46. godini, okružena porodicom dok se Ričard tuširao, 10 dana nakon što su se venčali, prenosi Liverpool echo.

– Sve ove pripreme oko venčanja ne znači da prihvatate da ćete umreti. To je značilo da smo mogli da provedemo poslednjih nekoliko nedelja gradeći sjajne uspomene. Ljudi pričaju o listama stvari, da idemo na Tajland ili bilo šta drugo, ali smo uspeli da izgradimo emocionalne uspomene. Izgradili smo snažna, srećna sećanja sa našim porodicama i prijateljima – naveo je Ričard.

Za Sarin 40. rođendan proveli su dve nedelje putujući vozom od Liverpula do Budimpešte, usput svraćajući u Pariz i Prag. Planirali su još jedno putovanje kroz Francusku i Španiju, a kući trajektom, što će Ričard obaviti sam sledeće nedelje.

Ričard je podelio svoju priču za Mesec svesti o tumoru na mozgu kako bi pomogao drugima u sličnoj situaciji. Želeo je da se posebno zahvali za podršku koju je dobio od Sarine škole, Gospe od dobre pomoći u Vevertriju, dobrotvorne organizacije za podršku raku Megi i Centra za rak Kleterbridž. (objektiv.rs)