Ležao dva dana u bolnici, a mora da plati BOGATSTVO: U znak protesta napravio je nešto NESTVARNO (VIDEO)

Zanimljivosti

Ležao dva dana u bolnici, a mora da plati BOGATSTVO: U znak protesta napravio je nešto NESTVARNO (VIDEO)

Mnogi su ostali začuđeni kad su videli njegov izum

Jutjuber Vil Osman odlučio je da napravi sopstvenu rendgensku mašinu nakon što je dobio ogroman bolnički račun.

Osmanu je, naime, ispostavljen bolnički račun od 69.000 dolara nakon što je primio lečenje koje je uključivalo samo boravak u bolnici od dve noći, rendgenski snimak i kurs antibiotika.

Imao je sreće što mu je osiguranje platilo većinu računa, ali je ipak morao da doplati 2.000 dolara.

Osman, kreator sadržaja i inženjer, rekao je da želi da napravi sopstvenu medicinsku opremu kako bi dokazao da je 69.000 dolara zaista nenormalno za plaćanje.

Bio je radoznao da vidi da li može da napravi sopstvenu rendgensku mašinu za manje od 2.500 dolara viška koji mu je naplaćen, zajedno sa troškovima njegovog godišnjeg plana osiguranja.

Konstruisao je radnu rendgensku mašinu od napajanja od 400 dolara, rendgenske vakuumske cevi od 155 dolara, nekoliko Gajgerovih brojača i rolne lima.

– Teško je videti rendgenske zrake, tako da se za pretvaranje rendgenskih zraka u vidljivu svetlost koristi poseban sloj materijala koji se zove intenzivirajući ekran, a zatim se ovi fotoni snimaju DSLR kamerom koju sam izabrao za ekstremnu osetljivost na slabo osvetljenje – kazao je Osman za Unilad.

On je dodao da je koristio žicu izolovanu silikonom od 40 kilovolti i okružio je dodatnom silikonskom cevi, a zatim sam se samo držao dalje od cevi tokom rada.

Posle početnih testova, oko cevi je postavljen džinovski olovni list od 2 milimetra.

Osman je potom priznao da ne planira da upotrebljava ovu mašinu, već ju je samo napravio u “demonstrativne svrhe” i ubrzo ju je rasturio nakon toga.

Mnogi stručnjaci upozoravaju da baratanje mašinama sa rentgentskim zracima nikako nije dobra ideja i da to niko ne pokušava ko nije apsolutno stručan i siguran. (objektiv.rs)